Företagsportalen GnosjoRegion.se

Nyheter

Inga aktuella nyheter

Reportage

Vaggeryds Näringslivsråd KB

”Vi är en vital del av Gnosjöregionen”

31 mars 2017
Perfekt logistik, service och flexibilitet - allt fler företag upptäcker fördelarna med etablering i Skillingaryd/Vaggeryd med närhet till Jönköping.
Telefonen går varm hos affärsutvecklare Kenneth Karlsson som sitter på Näringslivsrådet och tar emot nya affärsidéer, stöttar och coachar. Det kan handla om en god idé som behöver vidareutvecklas, nystart av företag eller omstart när man fastnat i gamla hjulspår. 

Företagsutveckling med sprängkraft

Ibland diskuterar man patent och möjligheter till internationalisering, ibland finns behov av finansiering och Kenneth får lotsa vidare bland de möjligheter som finns att söka stöd. 
- Det är mycket spännande på gång och jag möts av massor av idéer. Det finns en oerhörd sprängkraft och kreativitet, konstaterar Kenneth.

Affärsutvecklare Kenneth Karlsson från Vaggeryds Näringslivsråd får bland annat hjälpa företag med frågor om export och internationalisering.

Starkt tjänsteutbud utvecklar industrin

Precis så som det ser ut i den företagstäta och entreprenörsstarka Gnosjöregionen. I just Skillingaryd/Vaggeryd utgörs näringslivet av ca 100 tillverkande företag och 300 tjänsteföretag. 
- Vi är ganska unika med vårt breda tjänsteutbud och närhet till Jönköping. Och det måste man konstatera att tjänsteföretagen driver mycket av utvecklingen inom industrin, till exempel vad gäller digitalisering, automatisering och produktion, säger Kenneth.

Goda förutsättningar för logistiken erbjuds i Båramo, där man till och med kan ha leverans och hämtning med tåg direkt in i fabriken.

Viktig logistisk knutpunkt

En annan faktor som gör Skillingaryd/Vaggeryd unik i sammanhanget är läget som möjliggör perfekta logistiklösningar. Båramo och Vaggeryd Logistic Center är en del i en medveten satsning från kommunens sida att bli en av norra Europas viktigaste logistiska knutpunkter. Här finns Vaggeryds kombiterminal alldeles intill E4:an med direktanknytning till Göteborgs Hamn. Här finns lagerhotell och industrimark - och till och med möjligheter att få leveranser och hämtningar med tåg direkt in i industrilokalen.
- Det ger verkligen förutsättningar för goda distributions- och logistiklösningar. Du kan både ta emot, tillverka och distribuera dina produkter på ett snabbt och smidigt sätt, säger Kenneth Karlsson.

Allt fler företag etablerar sig i Skillingaryd/Vaggeryd. Zenergy flyttade hit i höstas för att förbättra logistik och flöden av sina brandsäkra och energieffektiva husmoduler. Fabrikschef Robert Gurbin visar ett av husen för Vaggeryds Näringslivsråd.

Stark yrkeskompetens föder samarbeten

Ett företag som upptäckt fördelarna är innovativa Zenergy som nyligen flyttat till kommunen för att få ett bättre läge. I nya lokaler alldeles intill E4:an produceras och monteras deras brandsäkra och energieffektiva modulbostäder.
- Styrkan i hela Gnosjöregionen är den starka yrkeskompetensen som föder samarbeten och kreativitet. Serviceandan och flexibiliteten är enorm - något som vi ser väldigt tydligt här i Skillingaryd/Vaggeryd. Vi är en vital del av Gnosjöregionen med närheten till Jönköping, säger Kenneth Karlsson.


Gabriella Mellergårdh

Snabbfakta

Antal anställda:
4
Organisationsnr:
969629-3928
Kommun:
Vaggeryd
Juridisk form:
HANDELSBOLAG / KOMMANDITBOLAG

Sökord

  • utbildning,
  • kompetensutveckling,
  • skola-näringsliv,
  • miljö,
  • kvalitet,
  • export

Specialavdelningar

Robec (mellan)Stebro Plast AB (mellanannons)ForshedaverkenGaro, (jobbannons, mellan)Din Maskin i Värnamo AB AxjoBejö (mellan)