Med dragpressning så kan man tillverka en lång rad viktiga objekt som kan användas som de är eller som en del av en maskin eller möbel. i
Företagsportalen GnosjoRegion.se

Dragpressning

5 snabba tips om dragpressning

  1. Med dragpressning så kan man på ett snabbt och effektivt sätt få ut ett tredimensionellt objekt från ett platt stycke metall.
  2. Det är viktigt att jobba med bra och enkel design för att pressningen av plåten ska lyckas.
  3. För ett gott resultat så är det viktigt att kunna arbeta i flera steg med olika formar som alla bidrar på rätt sätt till den slutliga formen.
  4. Här hittar du  företag som jobbar med Dragpressning » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

Med pressningstekniken så kan man få fram många viktiga objekt. Ta bara CD pressning som ett exempel på en teknik som under lång tid har varit alldeles nödvändig men som i framtiden kanske inte kommer att ha en lika framträdande roll då vi vänjer oss vid att hantera och lagra digital information på andra sätt. Men en pressningsmetod som med största sannolikhet fortsatt kommer att förbli aktuell är den som kallas för dragpressning, eller djuppressning. Det här är en metod som gör det möjligt att skapa allt från burkar till mindre ihåliga objekt med perfekt form. Med den här metoden så kan man genom pressning av plåt i flera olika steg ta fram färdiga produkter eller viktiga delar till maskiner och möbler.

Dragpressning

 

Dragpressning

Dragpressning

Hur fungerar då egentligen djuppressningen? Det låter ju enkelt att pressa in ett plåtstycke i en form för att på så vis få till den önskade formen men det här är en metod som kräver stor precision vilket egentligen är rätt logiskt. Då man använder sig av så pass mycket kraft så kan man ju totalförstöra plåtstycket som man pressar. Det är också därför som man arbetar i flera steg för att till sist komma fram till rätt form.

Dragpressning i Gnosjöregionen

 

Verktyg & Press AB , Dragpressning
Verktyg & Press AB

ANDERSTORP

Från idé till färdig produkt.

Konstruktion och tillverkning av verktyg och specialmaskiner.

Legotillverkning av plåt och tråddetaljer.

*Automatpressar 16-125 ton
*Exenterpressar 16-125 ton
*Dragpressning 135 ton
*Trådbockningsmaskiner
*Svetsning

Egna produkter Lackeringskrok
Läs mer »

Reportage
Satsning på innovation och nya kunder

Läs mer »
 

www.verktygopress.se »


 

Ingelsten & Co AB , Dragpressning
Ingelsten & Co AB

ANDERSTORP

Att tillsammans med kund utveckla och tillverka verktygsbunden djupdragning och plåtpressning i tunnplåt med inriktning på små och medelstora serier. I utrustning som uppfyller bästa möjliga kvalitets och miljökrav.
Läs mer »
 

Excenterpressning

 

Användningsområden

Det finns flera användningsområden för dragpressning och vanliga produkter som man får fram med denna produktionsteknik är burkar och lådor. De metallkärl som används i matsalar för att servera het mat från är ofta dragpressade. Man kan också ta fram mindre delar som ska sitta i maskiner eller användas för sammansättning av möbler. Djuppressning är också en mycket viktig tillverkningsmetod då man tar fram delar till bilindustrin.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Automatpressning | Hydraulpressning | Excenterpressning | Pressning | Varmpressning | Dragpressning

Här hittar du fler avdelningar som handlar om metallbearbetning