Här hittar du företag i Gnosjöregionen som kan hjälpa dig med pressning av olika slag som varmpressning och andra pressmetoder. i
Företagsportalen GnosjoRegion.se

Varmpressning

5 snabba tips om varmpressning

  1. Varmpressning är en bra metod för metaller som koppar och mässing.
  2. Varmpressningen är kostnadseffektiv och dessutom snabb att jobba med.
  3. Man kan varmpressa stora såväl som mindre detaljer med ett lyckat resultat.
  4. Här hittar du  företag som jobbar med Varmpressning » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

Idag finns det många intressanta metoder för produktion av metallkomponenter. Alla har sina särskilda fördelar och nackdelar men när man talar om varmpressning så kan man nästan bara se plus. Några av dessa är att man sparar på material samt att man minskar utsläppen så det är klart att verkstäder som erbjuder varmpressningen kan känna sig stolta över att erbjuda en så ren och effektiv tillverkningsprocess.

Varmpressning

 

Varmpressning

Enkelt och effektivt

Det finns metaller som kan vara lite svårare att forma med goda resultat men med varmpressningen så har man en enkel och smidig metod även för material som mässing, aluminium och koppar. När man har skapat en detalj med varmpressning så kan man se att den är överlägsen andra komponenter som till exempel har gjuts fram på så vis att den har bättre materialegenskaper där till exempel hållfastheten är mycket hög. Man får en mycket viktig trycktäthet med denna process och det påverkar de delar och färdiga produkter som skapas på ett positivt vis. Dessutom så går produktionen snabbt och det kan man dra stor nytta av då man ska ta fram större volymer av en speciell metallkomponent.

Varmpressning i Gnosjöregionen

 

2 B Best Business AB , Varmpressning
2 B Best Business AB

ANDERSTORP

Vi är marknadsförare av ett brett sortiment av komponenter till svensk industri från samarbetspartner i fjärran östern.

Vi har varit med om skiftet från lokal till global marknad.

Vi såg en potential i att utveckla de internationella leverantörskontakter vi skapat under en rad år med de kontakter vi hade inom svensk industri.
Läs mer »
 

www.2bab.se »


Pressning

 

En komplett arbetsprocess

Det går som sagt snabbt att jobba med varmpressningen. Man kan ha en färdig komponent på några sekunder och sedan fortsätta på samma sätt genom en hel serie. Det hela börjar med att man värmer upp materialet som ska pressas till den ideala temperaturen vilket varierar beroende på den metall som ska formas. I pressverktyget så kommer den färdiga formen att pressas fram och sedan kan man skicka detaljen vidare för ytterligare bearbetning då detta behövs.

Användningsområden

Det allra mesta kan tas fram med varmpressningstekniken men då man ser på metodens fördelar så står det klart att det här är ett särskilt bra val då man vill skapa behållare och produkter som inte får läcka som till exempel ledningar. I och med att man får så homogena komponenter som håller så kan man med glädje använda dessa för att förvara eller transportera vätska, gas och annat som verkligen inte får läcka ut på grund av tryck eller slitage. Idag kan man se att varmpressning används för tillverkning av delar och verktyg till maskiner, bromssystem, och ledningssystem för vatten.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Automatpressning | Hydraulpressning | Excenterpressning | Pressning | Varmpressning | Dragpressning

Här hittar du fler avdelningar som handlar om metallbearbetning »

 

Visste du att...

Utrustning för rökdykning kan ha tagits fram med hjälp av varmpressningstekniken.