Här finner du företag som erbjuder prototyptillverkning i plast, gummi och andra material. Även prototyper i 3d-printning och friformning i SLA och SLS. i

Nyheter

Prototyptillverkning

5 snabba tips om Prototyptillverkning

  1. Välj prototyptillverkning som är flexibel och som kan ge dig kostnadseffektiva lösningar för din produktion.
  2. Datorsimulera prototypen då detta är möjligt för att spara tid och pengar.
  3. Beakta om du verkligen har valt rätt material för din produkt eller om det kanske går att jobba med annat material för att spara pengar.
  4. Här hittar du  företag som jobbar med Prototyptillverkning » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

Prototyper är mycket viktiga inom de flesta branscher. De företag som tillverkar unika produkter måste även ta fram unika former för förpackning. Det här är en spännande process där man måste kombinera kunskap om design med rätt teknologi och rätt material. I Gnosjöregionen så finns det experter på prototyptillverkning som kan ta emot olika slags projekt.

Man måste inte ha en färdig ritning eller exakt kopia på den komponent som man vill ta fram då man samarbetar med ett företag som har rätt kunskap och erfarenhet av att producera prototyper. Det här gör produktionsprocessen enkel och effektiv samtidigt som man sparar pengar på att undvika onödiga misstag.

Prototyptillverkning

 

Prototyptillverkning

Vägen till en färdig produkt från en prototyp

Svenska företag som ska ta fram prototyper vänder sig ibland till Indien, Kina och andra länder i fjärran öst för att spara pengar på detta. Nu kan man dock bli minst sagt besviken då projektledaren i New Dehli tänker att det är okey att skicka en prototyp som består av en toalettrulle med lite papper och klister på. Det går inte att komma ifrån det faktum att svenska prototyptillverkare talar samma språk och har samma syn på vad som kan förväntas av en prototyp. Det blir helt enkelt lättare att samarbeta med företag i Gnosjöregionen som kan leverera snabbt och till skäliga priser.

För att nå en färdig produkt så är det ju även viktigt att kunna mötas och diskutera projektet så att man med hjälp av ritningar, förlagor eller enbart idéer kan komma fram till rätt form och design på den komponent som man vill ta fram.

Prototyptillverkning i Gnosjöregionen

 

Qtech Group AB , Prototyptillverkning
Qtech Group AB

Anderstorp

Qtech Group erbjuder legotillverkade komponenter inom nio produktområden. Tillsammans med tjänster såsom lager och logistik, projektresurs, konstruktion och prototyptillverkning vill vi vara föregående och helhetstänkande för att möta våra befintliga och framtida kunder.
Vi fokuserar såväl på helheten som på varje enskild detalj
Läs mer »

Reportage
De är Gnosjöregionens nätverksbyggare

Läs mer »

Till bildgalleriet »
 

www.qtechgroup.se »


 

IVG Engineering AB, Prototyptillverkning
IVG Engineering AB

Gislaved

Verksamhet:
Prototyptillverkning: metall, aluminium, plåt och plast.
Prototyptillverkning: Rapid Prototyping (3D-print) DLP (Digital Light Process), 3SP/SLA & FDM (Fused Deposition Modeling).
5-axlig höghastighetsbearbetning av lågserier, ex. aluminium, rostfritt, stål och plast.
Legotillverkning: CNC-Svarvning och Trådgnistning
Konsulttjänster inom produktutveckling.
Mätningstjänst/CMM Mätning
Läs mer »

Reportage
Ökad efterfrågan på prototyper

Läs mer »

Till bildgalleriet »
 

Prototyp

 

Mindre serier av komponenter

De företag som tar fram prototyper kan för det mesta producera färdiga produkter i mindre eller större serier. Det här gör det enklare för dig som kund att lägga upp en produktionsplan för din produkt eller del. Med scheman som man kan lita på och vetskapen om att produktionen kör på som planerat så kan man nå leveranstider och slippa förseningar som kan störa övrig produktion.

För en mindre serie så är det också smart att kunna ta hand om prototyp och produktion på samma plats, annars kanske man får börja om från början på annan plats.

Kostnadseffektiva lösningar

Det är viktigt att samarbeta med ett företag som kan hjälpa till med val av rätt material, förslag på bra utformning samt produktion av den produkt man ska till verka. Detta kan nämligen spara stora pengar på det samlade produktionsförloppet. Därför ska man välja samarbetspartner på ett noggrant vis och försäkra sig om att de kan ge det stöd som man kommer att behöva genom arbetsprocessen.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Prototyptillverkning | 3d-printning

Här hittar du fler avdelningar som handlar om Prototyptillverkning

 

Visste du att...