GnosjoRegion.se

Nyheter

Presentreklam

5 snabba tips om  Presentreklam

  1. Presentreklam kan användas i många olika sammanhang, bland annat vid reklamutskick, som give aways på mässor och konferenser.
  2. Med presentreklam glädjer man mottagaren samtidigt som man sprider sitt varumärke eller sitt budskap.
  3. Viss presentreklam har lång livstid och kan således positivt bidra till profilering och igenkänning av företaget/produkten under en längre tid. Tänk på det när du ska satsa på presentreklam!
  4. Här hittar du företag som jobbar med Presentreklam »
  5. Vill du hitta en ny leverantör Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Vad är presentreklam?

Presentreklam är säljfrämjande marknadsföring såsom gåvor och presenter som företag ger till sina kunder och anställda. Syftet är såklart att uppmuntra mottagaren, skapa igenkänning och på lång sikt påverka kunden att köpa företagets produkter eller tjänster.

De vanligaste exemplen på presentreklam är småsaker som pennor, nyckelringar, kundvagnsmynt och godis. Idag är det också vanligt att företagen satsar på lite mer avancerade och dyrare produkter som presentreklam, såsom tekniska prylar och fina kläder.

Marknaden för presentreklam omfattar idag cirka 3 000 återförsäljare och aktörer bara i Sverige. Presentreklam omsätter cirka 10 miljarder kronor varje år.

Presentreklam

 

Fördelar

Presentreklam har många fördelar. Den är ofta riktad, det vill säga du vet vem mottagaren är och har möjlighet att anpassa produkten efter detta. Presentreklam är ofta något som man behöver och därför blir den också använd. Ibland kan det handla om flera år. Kunden och mottagaren kanske använder produkten varje dag och ser på så sätt företagsnamnet eller varumärket ofta. Vissa produkter kan skapa intresse och nyhetsvärde för framtiden.

Presentreklam är ofta billigare än andra marknadsföringssätt. Priset avgörs förstås av produktens kvalitet och storlek.

Pennor, muggar eller snygga märkeströjor?

Ja, det är frågan. När du har bestämt dig för att satsa på någon form av presentreklam gäller det att klura ut vad du ska satsa på. Reklambyråer kan hjälpa dig med idé och kontakt med lämplig leverantör. Exempel på presentreklam är handdukar, mössor, pennor, godis, muggar, kundvagnsmynt, väskor, almanackor, paraplyer, plånböcker, solstolar, usb-minnen, leksaker, isskrapor, nyckelringar, mat, kläder, miniräknare ...

Presentreklam i Gnosjöregionen

 

GnosjoRegion.se (Happy Småland AB), Presentreklam
GnosjoRegion.se (Happy Småland AB)

Smålandsstenar

Vår uppgift är att dra in affärer till företagen i Gnosjöregionen. Det gör vi med hjälp av vår företagsportal GnosjoRegion.se samt genom en mängd andra marknadsföringskanaler.
Under åren har vi förmedlat 1000-tals affärer till våra medlemsföretag.
Läs mer »

Reportage
Mingelbilder från Elmia Sub 2016

Läs mer »

Till bildgalleriet »
 

www.GnosjoRegion.se »


Reklam

 

Sammanfattning av Presentreklam

Presentreklam är gåvor och presenter som företag ger till sina kunder och anställda för att göra reklam. Med presentreklam gör man mottagaren glad samtidigt som företagets varumärke eller budskap sprids. Fundera gärna ut en produkt som passar till din verksamhet, ditt budskap eller säsong. Isskrapor på sommaren och solstolar på vintern är kanske inte att rekommendera :-)!

Läs mer

Här hittar du fler avdelningar om service till företag »

Läs gärna mer om närliggande ämnen Reklam | Tryckeri | Presentreklam | Mässprodukter | Fotografering | Internet | Reklamfilm | Flaggor

 

Visste du att...

Presentreklam omsätter cirka 10 miljarder kronor varje år.