GnosjoRegion.se

Nyheter

Tryckeri

5 snabba tips om  Tryckeri

  1. Välj offsettryck om du vill ha en hög tryckkvalitet. Det är också en snabb, enkel och förhållandevis billig tryckteknik.
  2. Digitaltryck är en tryckmetod med låga startkostnader som lämpar sig bra vid små upplagor.
  3. Var ute i god tid när du ska trycka din trycksak.
  4. Här hittar duföretag som jobbar med Tryckeri »
  5. Vill du hitta en ny leverantör Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Tryckteknik

Det finns många olika tryckerier. Och det finns många olika trycktekniker. De vanligaste är offsettryck och digitaltryck. Vid så kallad litografisk offset avskiljs de tryckande ytorna från de icke tryckande med kemiska egenskaper. Tryckplåten färgas in av en färgcylinder och sätter av tryckfärgen på en gummicylinder som sedan överför färgen och trycket till papperet.

Vid digitaltryck är tryckprocessen helt digital. Informationen som ska tryckas överförs i en digital process från datorn direkt till det material som ska tryckas. Man kan likna digitalpressen vid en stor datorskrivare eller kopiator. Andra trycktekniker är till exempel screentryck, limtryck, högtryck och djuptryck.

Vid fyrfärgstryck används färgsystemet CMYK som står för färgerna cyan, magenta, yellow och key-color (svart). I bildskärmar och skannrar pratar man istället om RGB som står för primärfärgerna red, green och blue. Dekorfärg eller PMS-färg är tryckfärger i specifika kulörer som inte kan framställas med fyrfärgstryck.

När det gäller pappersformat är A-formatet den vanligaste formatstandarden i Europa. Grundformatet A0 har en yta på 1 kvadratmeter, 841x1 189 mm. Sedan följer A-formatet som följer:
A1 594 mm x 841 mm
A2 420 mm x 594 mm
A3 297 mm x 420 mm
A4 210 mm x 297 mm
A5 148 mm x 210 mm
A6 105 mm x 148 mm
A7 74 mm x 105 mm.

Tryckeri

 

Historia

Den äldsta tryckta bokstavstypen kommer från Kreta, där trycktes typer av trä på lerplattor. I Kina började man trycka med trätrycksstockar på 200-talet och redan på 800-talet började man trycka texter på papper.

Annars brukar man säga här i Europa att boktryckarkonstens fader är Johann Gutenberg som uppfann stilgjutningen och mekaniserade trycktekniken för bokframställning. Hans främsta verk är den 42-radiga Bibeln som han tryckte 1454. Gutenbergs Bibel består av 1286 sidor.

Till Sverige kom boktryckarkonsten 1483 genom klostren, kyrkan och kungahuset. Var det första svenska tryckeriet låg vet man inte men man tror att det kan ha funnits på Gråmunkeholmen, nuvarande Riddarholmen i Stockholm.

Fördelar

Offsettryck är fortfarande den mest dominerade tryckmetoden. De flesta trycksaker; broschyrer, kataloger och tidningar, trycks idag med offset. Den största fördelen med offsettyck är den höga tryckkvalitén. Det är också en förhållandevis snabb, enkel och billig tryckteknik. Man kan även trycka på flera andra material än papper, såsom trä, läder och metall.

Digitaltryck är en tryckmetod med låga startkostnader och det lämpar sig bra vid små upplagor. Vid digitaltryck behövs heller inga tryckplåtar. Det går ofta väldigt snabbt att få fram sin trycksak om man väljer att trycka med digitaltryck.

Tryckeri i Gnosjöregionen

 

0371 webb & reklam AB , Tryckeri
0371 webb & reklam AB

Smålandsstenar

Vi hjälper dig med allt från trycksaker och pressreleaser till att uppdatera hemsidan och skriva ut stora affischer till mässan eller till ditt skyltfönster. Internetmarknadsföring är vi extra duktiga på och i många fall kan vi göra Google till din mest kostnadseffektiva säljare!

Bra reklam är en inkomst, inte en kostnad! Vi guidar dig i reklamvärldens djungel.
Läs mer »
 

www.0371.se »


 

GnosjoRegion.se (Happy Småland AB), Tryckeri
GnosjoRegion.se (Happy Småland AB)

Smålandsstenar

Vår uppgift är att dra in affärer till företagen i Gnosjöregionen. Det gör vi med hjälp av vår företagsportal GnosjoRegion.se samt genom en mängd andra marknadsföringskanaler.
Under åren har vi förmedlat 1000-tals affärer till våra medlemsföretag.
Läs mer »

Reportage
Mingelbilder från Elmia Sub 2016

Läs mer »

Till bildgalleriet »
 

www.GnosjoRegion.se »


 

DanagårdLiTHO AB , Tryckeri
DanagårdLiTHO AB

Värnamo

* Vi producerar trycksaker i små och stora upplagor.
* Vi tar fram exponeringssystem och storformatsutskrifter på olika material och i olika format.
* Vi gör original, layout och avancerad bildbearbetning.
* Vi hjälper ditt företag synas på webben på olika sätt.
* Vi bygger unika och kundanpassade lösningar inom web to print, webbshoppar och print on demand.
Läs mer »
 

 

Fyra Punkter AB , Tryckeri
Fyra Punkter AB

Värnamo

Vi kan hjälpa er med:
* Prepress/design
* Bildmanipulering / Färgställning
* Bildbank (lägga bilder på vår onlinetjänst)
* Produktfotografering
* Scanning (föra över dia/foto till digitalt)
* Webbplats (lättskötta, stilrena hemsidor)
* Exponering / storformat
* Fotoböcker / kalendrar

Läs mer »
 

 

Skilltryck AB , Tryckeri
Skilltryck AB

Skillingaryd

Tjänster:
- Tryck
- Reklam
- Foto
- Web
Läs mer »
 

Reklam

 

Sammanfattning av Tryckeri

Idag finns det flera trycktekniker att välja bland, de vanligaste är offsettryck och digitaltryck. Valet av tryckteknik avgörs till stor del av projektets budget samt hur bråttom det är. Var ute i god tid när du ska trycka din trycksak. Kolla runt bland olika tryckerier och kontakta dem för att höra vad de rekommenderar. Ofta kan tryckeriet erbjuda hjälp vid utformningen av själva trycksaken.

Läs mer

Här hittar du fler avdelningar om service till företag »

Läs gärna mer om närliggande ämnen Reklam | Tryckeri | Presentreklam | Mässprodukter | Fotografering | Internet | Reklamfilm | Flaggor

 

Visste du att...

Sänkgnistning på engelska kan beskrivas genom flera olika begrepp: spark erosion, sinker electrical discharge machining, cavity type EDM, volume EDM).