Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 29
Lördag 21 juli
Grattis Johanna
Valuta
EUR 10.38 -0.01
GBP 11.63 0.00
USD 8.85 -0.02
BÖRSEN 08:35
-0.1%

Reportage

Det är verkligen full fart hos företagen i Gnosjöregionen. Här kan du läsa mängder av intressanta företagsreportage och vi önskar dig en trevlig läsning.

 

Framtidsspaning med fjädern i centrum

Ewes vd Anton Svensson är övertygad – i framtidens teknik kommer stålfjädern alltjämt att vara ett oumbärligt konstruktionselement.

De är kundens förlängda arm

Fattas en detalj i helheten? Har du svårt att få fram rätt komponent? Pezon är legopartnern som utgör den sista och viktiga kuggen i maskineriet.

Axjo-gruppen i stark tillväxt

Den smarta kabeltrumman har blivit global. Axjo-gruppen fortsätter att växa med sitt starka kundfokus, funktionalitet, kvalitet och miljötänk.

Så skapas köplust i butiken!

Visst finns det hopp för den fysiska butiken! Ricana Concept AB vet hur man skapar merförsäljning med hjälp av genomtänkt butiksinredning.

Bockad tråd – det enda raka!

Trådbockning med integrerad efterbearbetning och effektiv logistik – Forshedaverken siktar uppåt och framåt med fokus inställt på kundens bästa.

De är Gnosjöregionens nätverksbyggare

Qtech tar legotillverkade komponenter från Gnosjöregionen ut till resten av Sverige och världen. Nu har man också startat en egen prototypverkstad.

Grahnab växer med egna produkter

Trendiga utemöbler för offentlig miljö, underhållsfria staket och snygga, stapelbara stolar. Grahnab AB vet hur ett gediget hantverk ska se ut.

Snabb hjälp när nöden är som störst

De erbjuder stödtjänster inom produktion till konkurrenskraftiga priser. Pack & Montage i Värnamo hjälper kunden att kapa toppar och öka lönsamheten.

Fördubblad kapacitet med ny rörlaser

Fortsatt stadig uppgång och fördubblad kapacitet på rörlasersidan – nu gör Steelnova ett avstamp för framtiden med nya marknadssatsningar.

Sänkta kostnader på bearbetade detaljer

De knyter ihop hela världen i smarta produktionslösningar. Steelparts levererar alla tänkbara slags bearbetade detaljer i både metall och plast.

”Vi vill vara en fabrik i världsklass”

En helt flödesoptimerad fabrik och dagligt förbättringsarbete har gjort att Steelo kapat ledtiderna dramatiskt. Nu storsatsar man som underleverantör.

Underleverantörer till inredningsföretag

Företaget som sedan maj förra året ligger på Fabriksgatan i Hillerstorp är underleverantörer till många av bygdens inredningsföretag.

Historiskt företag växer inom plåt

Det tros vara Gnosjöregionens äldsta och fortfarande aktiva företag. M Johansson & Söner drivs av fjärde generationen, idag med fokus på plåt.

Premiär för unik produktionslinje

80 x 22 meter Prima Power måste firas rejält. Weland AB bjöd på festlig invigning av den nya och unika stans- och panelbockningslinjen i Gislaved.

Mingelbilder Elmia Subcontractor 2017

På mässan Elmia Subcontractor finns många av våra företag från Gnosjöregionen. Här ser du bilder på utställare och besökare.

Stark tillväxt för rör och plåt

På två år har de vuxit med 50 procent. Nu utökar Luni Metall sin maskinpark och söker ytterligare personal för fortsatt tillväxt inom rör och plåt.

Ökad kapacitet hos svetsspecialisterna

Rundvalsning, kantpressning – och svetsning i världsklass. Robotec servar kunderna med både tunga och avancerade produktioner i plåt och rör.

Vakuumformning på uppgång

Snabba starter, prisvärda verktyg och möjlighet att producera riktigt stora detaljer. Vakuumplast hjälper kunderna till smarta lösningar.

Öppna 3D-filer utan CAD-programvara

Det är en mjukvara som har gjort succé. 3D View Station ger helt nya möjligheter att öppna, visualisera och analysera olika typer av CAD-modeller.

Specialister på högtekniska komponenter

Familjeföretaget Liljas Plast AB producerar högtekniska komponenter till industrin. Nybygget på Kävsjövägen i Hillerstorp imponerar.