Företagsportalen GnosjoRegion.se

Avdelningen för metall

Metall och bearbetning av metaller och är något som företagen i Gnosjö med omnejd behärskar bra. Om det så gäller aluminium, plåt, plast så finns det mängder med företag i denna riksbekanta region som kan hjälpa dig.

Oavsett om det gäller skärning med laser, gjutning, svarvning, trådgnistning med mera så hittar du rätt leverantör med högt kunnande i Gnosjöregionen.

Alla avdelningar  |  Metall  |  Plast  |  Trä  |  Blandade material  |  Service

Metall

Skärning

Laserskärning kan användas för tunna och tjocka material som plåt, plast och aluminium.
Underkategorier: Laserskärning Gasskärning Fiberlaser Plasmaskärning Vattenskärning Rörlaserskärning Lasersvetsning Lasermärkning Lasergravering

Gjutning

Gjutning, en process att forma detaljer genom nedsmältning av metallmaterial. Med olika gjutningstekniker kan kostnaden per producerad detalj bli låg även vid mindre serier. Gjutning kan användas där både där hög precision krävs och men även större serier där ytfinish inte är ett krav.
Underkategorier: Gjutning Precisionsgjutning Pressgjutning Sandgjutning Gjutning i aluminium Betonggjutning

Fästelement

Fästelement, de små detaljerna som håller ihop allting. Produkter man kanske inte alltid tänker vilken roll de har i allt som skall sitta ihop. Företag som kan hjälpa dig med rätt produkt hittar du med länkarna här nedan.
Underkategorier: Fästelement Skruv Muttrar Brickor Fjädrar

Pressning

Pressning, ett begrepp som omfattar moment som håltagning, prägling, sammanfogning. Principen är att materialet pressas eller mer korrekt slås till den önskade formen. Man brukar likna processen med arbetet förr i en smedja där man formade metallen med hjälp av en slägga.
Underkategorier: Pressning Automatpressning Hydraulpressning Excenterpressning Varmpressning Dragpressning

Excenterpressar

Excenterpressar, när det skall ta fram volymer, stora som små, med exakt samma utseende. Pressarna omfattar ett antal olika modeller, allt beroende på vad som eftersträvas i produktion.
Underkategorier: Excenterpressar Plockpress Automatpress Presslinje Nibbler, Pullmax Begagnade pressar Service, reservdelar

Bockning

Bockning, en teknik som innebär att man böjer materialet till den önskade formen. Bockning omfattar tekniker som plåtbockning; för att forma plåt. Rörbockning; där rör av olika dimensioner skall anpassas till sitt ändamål. Kantpressning; för att ta fram styckvisa detaljer. Du hittar mer nedan.
Underkategorier: Bockning Plåtbockning Rörbockning Kantpressning Bandbockning

Svetsning

Svetsning, sammanfogning av två ytor. Kan ske med material som, aluminium, stål och andra metaller med av med material som plast. Svetsning passar bra både till små och stora serier. Tunna eller tjocka material.
Underkategorier: Svetsning Robotsvetsning Lasersvetsning Verktygssvetsning Svetsning i plast

Fräsning

Fräsning är en metod för bearbetning som kan användas för
att ta fram detaljer från olika metaller som stål, aluminium men även för
frigolit, nylon osv.
Underkategorier: Fräsning Fåstycksfräsning Lågseriefräsning Produktionsfräsning Gängfräsning

Svarvning

Vanlig metod för skärande bearbetning som möjliggör automatisk tillverkning av
även runda detaljer i ämnen som mässing, silver, titan för att nämna några.
Underkategorier: Svarvning CNC-svarvning Automatsvarvning Gängsvarvning Längdsvarvning Fleroperationssvarvning

Tråddragning

Tekniken tråddragning används för att tillverka trådar i metall av olika dimensioner och längder. Det kan gälla detaljer som sprintar, fjädrande element, tryckfjädrar; du hittar mer om det på Tråddetaljer. Produkter som kan framställas är allt ifrån enkla grillpinnar till mer komplexa produktställ för butiker. Läs mer på Trådprodukter.
Underkategorier: Tråddragning Tråddetaljer

Trådbockning

Bockning av tråd kan göras i material som fjädertråd, koppar, mässing och andra metaller som stål. De moment som hör samman med trådbockning är; Trådbearbetning som innefattar bl.a. plattning, hålslagning, borrning. Trådprodukter görs i normalt i dimensioner mellan 2-10 mm och kan omfatta allt från enkla detaljer till omfattande konstruktioner. Trådsvetsning används för att för att sammanfoga trådar med metoder som; svetsning, lödning, bockning för att nämna några.
Underkategorier: Trådbockning Trådbearbetning Trådprodukter Trådsvetsning

Trådgnistning

Trådgnistning används inom verktygstillverkning för att få fram avancerade former, skapa ytor, göra hål och på andra sätt forma metall till en exakt form. Trådgnistning Sänkgnistning

Galler

Galler Gallerdurk Maskinskydd Förrådsväggar Nätväggar Metallduk Trådnät stålnät Krenelerade galler

Metallbearbetning

Bearbetning av metall är samlingsnamnet för arbeten med olika sorters metaller och med olika slags tekniker. Allt ifrån bockning, pressning till valsning.
Underkategorier: Metallbearbetning Plåtbearbetning Stansning Blästring Värmebehandling Trumling

Slipning

Slipning Rundslipning Precisionsslipning Hening

Skärande bearbetning

Skärande bearbetning