Hitta företag i Gnosjöregionen som kan erbjuda utbildning för industri. Det kan handla om längre program eller kortare kurser för vidareutbildning. i
GnosjoRegion.se

Utbildning

5 snabba tips om Utbildning

  1. Lär dig mer om ett specifikt industriyrke innan du anmäler dig till ett utbildningsprogram.
  2. Besök företag som erbjuder det yrke som du är intresserad av för att se hur det går till i praktiken.
  3. Undersök om ert företag kan tjäna på vidareutbildning för att effektivisera den industriella arbetsprocessen.
  4. Här hittar du  företag som jobbar med Näringslivsutbildning » 
  5. Läs mer om Gnosjöregionens företag i vårt Magasin »

Svensk industri utvecklas och går framåt och det gör att det finns ett stort behov av duktiga operatörer som klarar av den nya tekniken. Numera så satsas det en hel del på utbildning för industri, både för nya inom området och för de som har behov av vidareutbildning. En och samma verkstad i Gnosjöregionen behöver folk som har truckutbildning, brandskyddsutbildning, förarutbildning, utbildning inom svetsning och svarvning samt kunskap inom affärsutveckling.

Man kan också se ett behov av sjukvårdsutbildning på arbetsplatsen när det handlar om farliga arbetsprocesser som måste hanteras på rätt sätt för att behålla en säker och frisk arbetsmiljö.

Näringslivsutbildning

 

Näringslivsutbildning

Vad innebär industriarbete?

Den som inte är vidare insatt i industriarbete blir ganska förvånad av att se hur mycket den här världen kan erbjuda. Det finns så många vinklar och ingångsportar och därför så finns det även en stor variation av utbildning för industri. En verkstad måste ju ha folk som klarar av utvecklingen av affärer och som även kan kommunicera med de som finns vid datorer och styrsystem samt de som jobbar direkt på verkstadsgolvet.

Många gånger så måste man satsa på utbildningar som är till för att koordinera och sammansvetsa arbetskraften på ett företag. Det kan handla om allt från ledarutbildningar till team work aktiviteter där man lär sig att jobba effektivare som lag.

Näringslivsutbildning i Gnosjöregionen

 

Quentia AB , Näringslivsutbildning
Quentia AB

Smålandsstenar

Utbildningar, seminarier och workshops inom ledarskap, teambuilding, kommunikation, stresshantering och svåra samtal. Quentia erbjuder både öppna utbildningar och företagsanpassade utifrån behov.
Läs mer »

Till bildgalleriet »
 

www.quentia.se »


 

Campus Värnamo , Näringslivsutbildning
Campus Värnamo

Värnamo

Vi arbetar i allt vi gör nära näringslivet för att bedriva utbildning som passar näringslivets behov. Idag erbjuder vi högskole- och yrkeshögskoleutbildningar, men även uppdragsutbildningar. Alla bygger på behov från näringslivet, där företag och branscher är med och påverkar innehåll och utveckling.
Läs mer »

Till bildgalleriet »
 

Truckutbildning

 

Betalda utbildningar

Idag finns det gymnasiala industriutbildningar i Sverige och dessa utförs ofta i samarbete med större företag. Samarbetet leder till jobb direkt efter utbildningen och i många fall så får man betalt även då man studerar. Det här är givetvis något som lockar den som tycker att jobb som svarvare, svetsare, programmerare och truckförare verkar intressanta.

Det är dock viktigt att komma ihåg att den här typen av utbildingar är mycket krävande. Operatörer måste sätta sig in i avancerad programmering för att klara av att hantera och underhålla de maskiner som de sedan ska jobba med.

För dig som redan är aktiv inom industriområdet

För företag som redan är aktiva inom industrin så finns det många intressanta utbildningar att dra nytta av. Det kan handla om större kunskap inom brandskydd och sjukvård för att förbättra arbetsmiljön eller rent praktiska kurser där man utvecklar kunskapen inom viss teknologi.

Utbildning för industri är ett måste och något som främjar Sveriges position i världen. De företag som satsar på att bygga ut sin maskinpark och sitt kunnande har mycket att tjäna på detta.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Näringslivsutbildning

Här hittar du fler avdelningar som handlar om Utbildning

 

Visste du att...

Idag är många industriföretag villiga att betala för utbildningen för att säkra duktig arbetskraft med rätt kompetens.