Här presenteras företag som tillverkar nya automatverktyg och som även kan serva existerande automatverktyg. i
Företagsportalen GnosjoRegion.se

Automatverktyg

5 snabba tips om automatverktyg

  1. Med automatverktyg så kan man öka produktionstiden utan att tumma på kvalitet.
  2. När automatverktygen signalerar om byte av delar innan arbetsprocessen lägger av så sparar man både tid och pengar.
  3. De företag som utvecklar automatverktyg kan ofta serva dessa för längre hållbarhet.
  4. Här hittar du  företag som jobbar med Automatverktyg » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

Det är möjligt att japanerna är de som är galnast i robotar och automatiska verktyg, men inom svensk verkstadsindustri så kan man se att utvecklingen av dessa har kommit riktigt långt. Idag förlitar sig företagen i Gnosjöregionen på automatverktyg som förstår kommandon från program i datorer. Precisionen höjs och likaså tempot vilket leder till produktioner som kostar mindre och som anpassas exakt till kundens önskemål.

Automatverktyg

 

Automatverktyg

Datoriserade verktyg

När man talar om automatverktyg så kan det handla om vilket verktyg som helst. Det som gör att verktyget fungerar automatiskt är att det är programmerat och kopplat till ett datorprogram. Programmet kan vara till för ett enda verktyg där sensorer känner av eventuella fel, eller så kan det styra ett helt gäng maskiner som samarbetar på en och samma produktionslinje. Med avancerad mjukvara så kan man ställa in verktygets rörelser på ett precist vis och man kan också justera det då arbetet redan är igång. Signaler skickas tillbaka till styrprogrammet som kan se till att kommande cyklar i produktionen går smidigt med exakta rörelser och lägen.

Automatverktyg i Gnosjöregionen

 

Origin Tool AB , Automatverktyg
Origin Tool AB

Hillerstorp

Idag består vår kundkrets i huvudsak av kända underleverantörer inom bilindustrin och tillverkare av butiksinredningar. Origin Tool AB är ett företag med lång tradition vad gäller tillverkning av press- och klippverktyg till plåtdetaljer och rör. Inom företaget strävar vi efter att finna de bästa lösningarna, samt bygga verktyg med hög kvalitet och precision. Välkommen att prova oss!
Läs mer »
 

www.origin-tool.se »


 

Bors Automation & Tool AB , Automatverktyg
Bors Automation & Tool AB

BOR

BORS AUTOMATION & TOOL AB SKALL VARA DEN SJÄLVKLARA AUTOMATIONSLEVERANTÖREN FÖR RÖR OCH PROFILER PÅ DEN SKANDINAVISKA MARKNADEN.
VI SKALL ERBJUDA MODULBASERADE AUTOMATIONSCELLER SOM SKAPAR FLEXIBILITET OCH MERVÄRDE FÖR KUNDEN
Läs mer »

Reportage
BORS får ny kostym

Läs mer »

Till bildgalleriet »
 

www.borsautomation.se »


 

IAB Protool AB , Automatverktyg
IAB Protool AB

FORSHEDA

Vår kärnverksamhet är konstruktion och tillverkning av verktyg för plåtdetaljer samt tillhörande kringutrustning som tex. kontrollfixturer, svetsfixturer osv. Men vi kan även vara behjälpliga med renovering/service av verktyg samt tillverkning av prototyper och diverse legoarbeten. Vi har också 3st excenterpressar för provkörning av nya verktyg, kortare förserier eller prototyper.
Läs mer »
 

www.iabprotool.se »


 

JSS Verktyg AB , Automatverktyg
JSS Verktyg AB

SKILLINGARYD

JSS Verktyg AB verkar inom verktygsbranschen och tillverkar klipp- och bockverktyg. Vid tillverkningen använder vi oss av högteknologisk utrustning. Företaget Tillverkar produkter med hög kvalitet till bra priser, de flesta kunderna finns inom bil- och möbelindustrin.
Läs mer »
 

www.jssverktyg.se »


Verktyg

 

Då verktyg slits ut

Det händer förstås att verktyg slits ut men det fina med de automatiska verktygen är att själva automatiken förblir intakt. Om man jobbar med material som snabbt sliter ner verktygen så kan man veta om när det är dags att byta ut en del innan det verkligen är dags. Dessutom så kan man programmera sitt verktyg så att det automatiskt skiftar delar till nya. Operatören måste inte in och mecka i onödan utan står mest vid sidan av för att läsa av programmering och se till att verktyget jobbar på som det ska.

Fördelar med den nya tekniken

Det finns väldigt många fördelar med den automatiska verktygstekniken. Idag kan operatörer jobba på ett mycket effektivt sätt då de inte ständigt måste inta rollen som vaktmästare och fixa med verktyg och maskiner som trilskas. När både material och teknik har utvecklats så når man en situation där kunden får precis det som eftersöks till bästa pris. Många av de företag i Gnosjöregionen som kan erbjuda automatiska verktyg kan även ställa upp med den service som behövs med reparationer och nyproduktion av verktyg till de automatiserade maskinerna.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Verktyg | Följdverktyg | Fixturer | Formverktyg | Automatverktyg | Verktygsmakare

Här hittar du fler avdelningar som handlar om Automatverktyg

 

Visste du att...