Lär dig mer om företag som kan erbjuda smarta lösningar för fixturer. Moderna fixturer är skräddarsydda och effektiva lösningar. i
Företagsportalen GnosjoRegion.se

Fixturer

5 snabba tips om fixturer

  1. Dokumentera dina fixturer så att framtida behov kan ha snabba och kostnadseffektiva lösningar.
  2. Välj rätt typ av fixtur i enlighet med den arbetsprocess som fixturen ska integreras i, till exempel manuella eller automatiska fixturer.
  3. Med skräddarsydda lösningar så blir fixturen en del av en helhet som är mycket kostnadseffektiv.
  4. Här hittar du  företag som jobbar med Fixturer » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

Unika egenskaper

Man kan utveckla fixturer för många olika ändamål och företag som jobbar med detta måste ha hög kompetens och en förmåga att möta dagens nya teknik och att skapa unika lösningar. Det kan vara så att man ska ta fram en fixtur för kontroller av mätdata eller så ska man använda den för bearbetning av metaller eller andra material. Ofta så måste man använda fixturerna för att montera material då man jobbar med det. Exempel på detta är den typ av fixtur som man använder vid svetsning med eller utan robot, robotproduktion, och tolkar.

Fixturer

 

Fixturer

Fixturtillverkning

Beroende på det material som en fixtur ska jobba med så måste den förstås vara utvecklad för att klara av allt från slitage till påfrestningar i form av tyngd och tryck. I vissa fall så lämpar det sig bäst med manuella lösningar och i andra fall så måste man ta fram en lösning som kan samarbeta med styrsystem och robotar för att matning av material ska ske på ett effektivt vis. De som jobbar med fixturtillverkning måste ta ställning till en lång rad frågor för att komma fram till den lösning som blir kostnadseffektiv och hållbar. Gör man rätt från start så får man en fixtur som kan hålla länge och som kanske enbart behöver byte av vissa delar då och då för att fortsatt ge en lönsam verksamhet.

Fixturer i Gnosjöregionen

 

Origin Tool AB , Fixturer
Origin Tool AB

Hillerstorp

Idag består vår kundkrets i huvudsak av kända underleverantörer inom bilindustrin och tillverkare av butiksinredningar. Origin Tool AB är ett företag med lång tradition vad gäller tillverkning av press- och klippverktyg till plåtdetaljer och rör. Inom företaget strävar vi efter att finna de bästa lösningarna, samt bygga verktyg med hög kvalitet och precision. Välkommen att prova oss!
Läs mer »
 

www.origin-tool.se »


Verktygstillverkning

 

Skräddarsydda lösningar

Idag förväntar sig kunder skräddarsydda lösningar. Man vill knappast anpassa sin produktionslinje till nya fixturer, det skulle bli dyrt och väldigt komplicerat. Istället så får de som tar fram fixturerna anpassa sig till det som gäller på svenska verkstadsgolv idag. Det här betyder att man måste ta fram lösningar som kan samarbeta med olika styrsystem och ingå i ett team med andra verkstadsmaskiner. Det här är fantastiska produkter som inte bara fungerar i det sammanhang de först ingår i. Eftersom denna flexibilitet är en inbyggd del av en fixtur så kan man använda den på olika sätt i en och samma produktionslinje vilket ökar kostnadseffektiviteten.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Verktyg | Följdverktyg | Fixturer | Formverktyg | Automatverktyg | Verktygsmakare

Här hittar du fler avdelningar som handlar om Fixturer

 

Visste du att...

Fixturer som är av hög kvalitet kan leva hur länge som helst i och med att de kan anpassas och vidareutvecklas i enlighet med nya behov och krav.