Här finner du företag som jobbar med formverktyg och som kan ta fram prototyper för din produktion. i
Företagsportalen GnosjoRegion.se

Formverktyg

5 snabba tips om formverktyg

  1. Aluminium är ett slitstarkt material som passar väl för formverktyg för framställning av produkter i exempelvis plast.
  2. URIOL, UREOL, och RenShape är material som bör användas för korta serier.
  3. Välj ett företag som har förmågan att ta fram anpassade lösningar för formverktyg.
  4. Här hittar du  företag som jobbar med Formverktyg » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

Numera så använder man formverktyg inom många olika områden. Verktygen behövs inom metallindustri såväl som inom framtagning av plastprodukter. Beroende på det material som verktyget ska användas för så måste man anpassa det material som man framtar det i. Om man till exempel behöver slitstarkhet och jämn värmefördelning så är aluminium ett bra val. Idag finns det företag som klarar av de mest komplicerade prototyper och det här är viktigt för vidare utveckling av svensk verkstadsindustri.

Formverktyg

 

Formverktyg

Traditionell tillverkning

Det är viktigt att förstå att dagens avancerade teknik för framtagning av formverktyg bottnar i stor kunskap och erfarenhet av traditionell verktygstillverkning. Numera är produktionen automatiserad och man ser inte länge verkstadsgolv där folk står och tar fram verktyg för hand. Produktionen är idag ren och estetisk men faktum är att de prototyper som man jobbar med aldrig hade sett ut som de gör om man inte hade haft kunskapen från den traditionella verkstadstraditionen som har varit så viktig för Sveriges samlade industri.

Formverktyg i Gnosjöregionen

 

Holmgrens Plast AB , Formverktyg
Holmgrens Plast AB

Gnosjö

På 7000 kvadratmeter skapar vi högkvalitativa plastartiklar som säljs och distribueras över hela världen. Vi är en legoproducent som brinner för materialets alla möjligheter. Som ungt familjeföretag utvecklar vi konstant oss själva och vår anläggning. Vill du veta mer? Kontakta oss gärna.
Läs mer »

Reportage
Med passion för plastproduktion

Läs mer »

Till bildgalleriet »
 

www.holmgrensplast.se »


 

Form & Verktygs AB Lööf , Formverktyg
Form & Verktygs AB Lööf

GISLAVED

Konstruktion och tillverkning av formverktyg för plastindustrin.
Våra kunder finns inom branscherna fordon, el, vitvaru, telecom, medicin med mera.
Vi utför även provkörningar av formverktygen
i våra två Demag-formsprutor. Det är 1 st 80T och 1 st 150T.
Läs mer »
 

www.fovloof.se »


 

Origin Tool AB , Formverktyg
Origin Tool AB

Hillerstorp

Idag består vår kundkrets i huvudsak av kända underleverantörer inom bilindustrin och tillverkare av butiksinredningar. Origin Tool AB är ett företag med lång tradition vad gäller tillverkning av press- och klippverktyg till plåtdetaljer och rör. Inom företaget strävar vi efter att finna de bästa lösningarna, samt bygga verktyg med hög kvalitet och precision. Välkommen att prova oss!
Läs mer »
 

www.origin-tool.se »


 

Formteknik i Gislaved AB, Formverktyg
Formteknik i Gislaved AB

GISLAVED

Formsprutning
Renrumsproduktion
Design av plastdetaljer.
Konstruktion och tillverkning av formverktyg i eget hus.
Traiding av formverktyg
Montering

Kontinuerlig uppgradering av den tekniska utrustningen medför att vi kan erbjuda den senaste tekniken för verktygsframtagning och en plastavdelning med hög automatiseringsnivå för rationell produktion dygnet runt
Läs mer »

Reportage
Tillväxtsatsningar hos Formteknik

Läs mer »

Till bildgalleriet »
 

www.fteknik.se »


 

Be-Må AB, Formverktyg
Be-Må AB

VÄRNAMO

Vi är specialister när det gäller högkvalitativa precisionsformverktyg.

Vi jobbar med de ledande företagen inom medicintekniska produkter och förslutningsprodukter.

Tillverkning av formverktyg upp till 4 ton.
Vi utför även service, reparationer och ändringar av formverktyg och verktygsdelar.

Läs mer »
 

 

ToolTech Gislaved AB , Formverktyg
ToolTech Gislaved AB

GISLAVED

Vi arbetar i första hand med verktygsändringar, service, underhåll och reparationer på alla formverktyg oavsett tillverkare och ursprung.
Vi klarar av att hanterar totala verktygsvikter upp till ca 7 ton.
Läs mer »
 

Formverktyg plast och metall

 

Exakta verktyg

När man ska beställa formverktyg så är passform A och O. Det får inte förekomma några avvikelser i den serie som man beställer. Detta oavsett hur kort eller lång den är. Idag kan bra verkstäder i Gnosjöregionen se till att ta fram prototyper i olika material för att ditt verktyg ska bli så exakt som möjligt. Man kan jobba i material som plats, zink, stål, aluminium och mer. Exaktheten kan ofta testas på plats vilket är bra då det kanske råder ett längre avstånd mellan din maskin och det företag som tar fram verktygen. Med ny teknik så kan man garantera exakt passform och dessutom en lång hållbarhet då man tar fram delar som är felfria.

Reparationer

Det är ju inte alltid som man behöver kassera ett formverktyg bara för att det inte längre fungerar. I varje situation så måste man bedöma och avgöra om det är bättre att skaffa nytt eller om man ska satsa på reparationer av verktyget. Inom viss produktion så är det självklart att verktygen slängs så snart som de har gjort sitt och man har till och med en automatisk inmatningsprocess av nya delar som övervakas av ett datoriserat system. Om du har ett behov av reparationer så kan det vara lämpligt att välja att jobba med en verkstad som klarar både nyproduktion och reparationer.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Verktyg | Följdverktyg | Fixturer | Formverktyg | Automatverktyg | Verktygsmakare

Här hittar du fler avdelningar som handlar om Formverktyg

 

Visste du att...

Verktyg som ska användas för serieproduktion brukar tas fram i materialet aluminium eftersom detta har så många fördelar både vad gäller slitstarkhet och förmåga att leda värme och kyla.

Form & Verktygs AB Lööf