Pulverlackering är en metod som används för att ytbehandla och färgsätta metalldetaljer. Pulverlackering är både ekonomiskt och miljövänligt. i
Affärsracet 2018 (toppbanner)

Pulverlackering

5 snabba tips om Pulverlackering

  1. Pulverlackering är miljövänlig både under produktion och då den är applicerad till metallen.
  2. Pulverlackering ger många val vad gäller färger.
  3. Med pulverlackering så får man ett extra skydd mot rost och förslitningsskador.
  4. Här hittar du företag som jobbar med Pulverlackering » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

Så går det till

Idag används pulverlackering som en miljövänlig metod för lackering av metalldetaljer som exempelvis fälgar. Tillsammans med zinkmanganfosfatering så ger den här typen av lackering även ett fint skydd mot rost. För att nå det vackra slutresultatet så måste man dock gå igenom en längre process och förbereda den detalj som ska pulverlackeras. För det mesta så kommer stålet eller den metall som ska lackeras att förbehandlas på kemiskt vis. Detaljen förzinkas så att den har ett skydd och ett jämnt ytskikt. Efter detta så rengörs metallen och med alkalisk avfettning så kan man bli av med alkalierester som finns på metallen. Efter detta följer flera sköljningssteg samt torkning. Under sköljningen så applicerar man även zinkmanganfosfatering för att förstärka metallen och ge ett bättre fäste för pulverfärgen.

Beroende på den typ av stål som man ytbehandlar så måste förbehandlingsprocessen anpassas på rätt sätt. När förbehandlingen är klar så får metalldelen torka innan man lägger på lacken.

Pulverlackering

 

Elektrisk applikation

Det som gör att man kommer åt så väl med pulverlackering är att detta görs med hjälp av elektrolys. Pulvret kommer att fastna mot metallen och inte spridas hur som helst. Det här innebär även att man slipper spill av färg och så måste man inte använda sig av något lösningsmedel för att sprida lacken på detaljer. När man pulverlackerar ett metallföremål så kommer den elektriska kraften att vara lika stor på samtliga ytor och därför så fördelas pulvret på ett jämnt sätt utan något spill.

Pulverlackering i Gnosjöregionen

 

Assars Industri AB , Pulverlackering
Assars Industri AB

HILLERSTORP

Pulverlackering för inom- och utomhusbruk, stål och gjutgods.
6000 m2 fabriksyta.
Tre miljövänliga och högmoderna liner.
Godsdimensioner: B 3000xH 2000xD 700.
Kunnig och engagerad personal.
Läs mer »
 

www.assars.se »


 

Steelo AB , Pulverlackering
Steelo AB

BREDARYD

Vi vill till andra företag designa, konstruera, tillverka och marknadsföra förvarings- och exponeringslösningar som i huvudsak består av egentillverkade tunnplåtskomponenter. Exempel på affärsområden:

- Butiksinredningar
- Displayställ
- Säljställ
- Varuexponering

Vi har alla ingredienser i eget hus:
Utveckling, stansning, bockning, svetsning, pulverlackering och slutmontering.

Läs mer »

Reportage
”Vi vill vara en fabrik i världsklass”

Läs mer »
 

www.steelo.se »


 

AB Leba Industriservice , Pulverlackering
AB Leba Industriservice

HILLERSTORP

Det är därför vi lackerar alla material, har möjlighet att göra slutpackning och har pressat leveranstiden på standardfärg. Det är dina behov som ska styra. Vi har kapaciteten och viljan att få dig att lyckas.
Pulverlackering på legobasis.

Välkommen till möjligheternas lackeringsföretag!
Läs mer »
 

www.leba.se »


 

Pulverlacken i Hillerstorp AB , Pulverlackering
Pulverlacken i Hillerstorp AB

HILLERSTORP

I våra ändamålsenliga lokaler i Hillerstorp pulverlackar vi inredning,
displayer och inomhusdetaljer.
Våra kunder återfinns främst inom Gnosjöregionen.

Läs mer »
 

Lackering

 

Fördelar med pulverlackering

Miljövänligt, kostnadseffektivt, vackert och slitstarkt är bara några exempel på de fördelar som man får med denna ytbehandlingsmetod. Pulverlackering kommer åt i hörn och vid skarpa kanter där man med vanlig våtlack inte hade fått samma jämna resultat. Därför är den här ytbehandlingsmetoden lämplig för föremål som kräver jämn fördelning och längre hållbarhet. Den färg som inte träffar metallen kan återvinnas och användas på nytt för lackering eller inom gummitillverkning. Detta ger besparingar som är viktiga för metallindustrin och för dess kunder.

Sammanfattning av Pulverlackering

Pulverlackering är en av de miljövänligaste ytbehandlingsmetoder som finns. Med pulverlack så får man en jämn yta och man slipper onödigt spill eftersom färg som inte träffar metallen kan återvinnas. Dessutom så får man ett vackert resultat med en blank yta som har en exakt färgnyans i enlighet med de önskemål som uttryckts i den ursprungliga beställningen.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Ytbehandling | Sprutlackering | Förnickling | Pulverlackering | Förzinkning | Förkromning | Våtlackering

Här hittar du fler avdelningar som handlar om blandade material så som trä, plast och metall.

 

Visste du att...

5. Man behöver inga lösningsmedel för att jobba med pulverlack eftersom pulvret appliceras på elektrisk väg.