Sprutlackering används för möbler och inom fordonsindustrin för att ge vackra ytor. Sprutlackering ger tillgång till en obegränsad färgskala. i
Affärsracet 2018 (toppbanner)

Sprutlackering

5 snabba tips om Sprutlackering

  1. Med sprutlackering så får man en mycket vacker yta.
  2. Med sprutlackering så kan man få fram vilken färgnyans som helst.
  3. Sprutlackeringen kan ge en yta som är helt slät.
  4. Här hittar du företag som jobbar med Sprutlackering » 
  5. Vill du hitta en bra leverantör?
    Lägg en offertförfrågan här »

Så går det till

Egentligen så bör man kalla sprutlackering för våtlackering för det handlar om att lackera med ett “vått” lack till skillnad från pulverlackering där man jobbar med ett torrt pulver. Innan man kan sprutlackera ett föremål så måste det förberedas med en ytbehandling som ger den typ av yta som man vill se efter lackeringen. Vill man att detaljen ska vara jämn så måste den ha en jämn yta innan man börjar med lackering. Med sprutlackeringen så får man en yta som är riktigt blank vilket man inte kan få med pulverlackeringen.

För att sprutlackera ett föremål så måste man ha ett utrymme där luften är helt fri från smuts och damm. Därför så brukar man utföra den här typen av lackering i en så kallad sprutbox som man kan hålla fri från dammpartiklar med hjälp av fläktar. Objektet som ska våtlackeras kommer att värmas upp och färgen ska hålla en temperatur på omkring 30 grader. Inom industrin så använder man sig av robotar som utför själva lackeringen, men en person måste förstås finnas på plats för att övervaka arbetet. Då lösningsmedel ingår i lacken så måste den här personen skydda sig med hjälp av en mask.

Sprutlackering

 

Användningsområden

Våtlackeringen används till föremål som ska vara vackra och ha en jämn yta som exempelvis köksluckor. Bilar våtlackeras alltid vilket ger den blanka och fina yta som vi är vana att se på bilarnas delar. En bilmotorhuv är ju alltid helt blank till skillnad från ett kylskåp som har pulverlackerats. Det är inte bara metall som lackeras. Alla möbler sprutlackeras förutom då man ska lägga färg på planskivor.

Sprutlackering i Gnosjöregionen

 

AB Leba Industriservice , Sprutlackering
AB Leba Industriservice

HILLERSTORP

Det är därför vi lackerar alla material, har möjlighet att göra slutpackning och har pressat leveranstiden på standardfärg. Det är dina behov som ska styra. Vi har kapaciteten och viljan att få dig att lyckas.
Pulverlackering på legobasis.

Välkommen till möjligheternas lackeringsföretag!
Läs mer »
 

www.leba.se »


 

Pulverlacken i Hillerstorp AB , Sprutlackering
Pulverlacken i Hillerstorp AB

HILLERSTORP

I våra ändamålsenliga lokaler i Hillerstorp pulverlackar vi inredning,
displayer och inomhusdetaljer.
Våra kunder återfinns främst inom Gnosjöregionen.

Läs mer »
 

Ytbehandling

 

Fördelar med sprutlackering

Med sprutlackeringen så får man en precis färgton och en yta som är så blank som man vill ha den. Man kan dra stor nytta av denna ytbehandlingsmetod både för föremål som ska renoveras och då det handlar om helt nya komponenter. Idag kan man våtlackera stora produktioner där man tar hjälp av automatiserade lackningsprocesser. Det går också att jobba i mindre skala med reparationer som utförs manuellt i verkstäder.

Sammanfattning av Sprutlackering

Sprutlackering är en metod som är populär för att den ger riktigt fina resultat. Våtlackning föredras då man vill ha fri tillgång till alla färger och även har ett behov av en riktigt blank och jämn yta. Det är dock viktigt att komma ihåg att detaljens grund kommer att påverka hur jämn ytan till sist är. Därför kan man inte enbart lita på sprutlackeringen för att få en spegelblank och jämn yta.

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Ytbehandling | Sprutlackering | Förnickling | Pulverlackering | Förzinkning | Förkromning | Våtlackering

Här hittar du fler avdelningar som handlar om  blandade material så som trä, plast och metall.

 

Visste du att...

4. Att bilar numera har så lång rostgaranti beror på att metallen har varmgalvaniserats innan man lägger på lacken.