Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 12 Söndag 26 mars Grattis Emanuel
Valuta
EUR 11.22 0.03 0.028
GBP 12.75 0.00 0
USD 10.43 0.1 0.096
BÖRSEN 17:30
-2.68%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Mycket mer än bara böcker

Det började med en rulle toalettpapper på kredit. Idag är Arvids i Anderstorp helhetsleverantör av alla tänkbara förnödenheter till kontoret.

 

Senaste tillskottet i Arvids utbud som kontorsvaruhandel är kaffemaskinerna från Coffeebox med certifierade kaffesorter av premiumkvalitet.
– Bredden i vårt sortiment har utvecklats de senaste 40 åren. Vi skaffar helt enkelt det som kunden vill ha, säger vd och ägare Ingemar Arvidsson.

 

Kaffe är smörjmedlet på de flesta arbetsplatser. Med kaffemaskiner från Coffeebox ser Arvids till att säkra kundernas fikaraster.

 

60 procent av försäljningen – till företag


Det var Ingemars pappa, Arvid Johansson, som startade Arvids Pappershandel den 1 maj 1931.
– Och efter 88 år är vi fortfarande bara inne på andra generationen, skrattar Ingemar.
Han har aldrig ångrat att han tog över och vidareutvecklade Arvids till den helhetsleverantör man har blivit idag.
– Allmänheten ser oss fortfarande som en bokhandel och visst är det fortfarande en viktig bit, men 60 procent av försäljningen går till företag, säger Ingemar.

 

Allt inom böckernas värld – men också presentreklam och företagsgåvor. ”Vi är en komplett leverantör” säger vd Ingemar Arvidsson.

 

Prisvärt med personlig service


Som en del av RKV-gruppen kan Arvids erbjuda ett komplett sortiment av allt som hör kontoret till, från förbrukningsvaror till möbler och teknik.
– Eftersom vi samarbetar inom gruppen med inköp och avtal kan vi med våra priser konkurrera med de stora drakarna. Och vi levererar allting direkt ut till kund med egen bil, säger Ingemar.


Dessutom erbjuder Arvids så kallad ”skåpservice” till kunderna.
– Då kommer vår säljare, som är ute varje vecka, och fyller på ute hos kunden det som behövs av allt ifrån kaffe till toalettpapper. Den personliga servicen är nog en av våra största styrkor, säger Ingemar.

 

Arvids levererar kontorsförnödenheter med egen turbil. ”Försäljningen av mjukpapper har ökat kraftigt – och vi bjuder även på montering av dispensrar” säger Dahn Wikensten.

 

Utökar med industriförnödenheter


Med butik i Anderstorp – och i Värnamo – servar Arvids hela Gnosjöregionen med kontorsförnödenheter. Nyligen har man även tagit in skyddsutrustning för industrin i sortimentet.
– Vårt mål är att vara så kompletta som möjligt. Man ska inte behöva någon annan leverantör än oss, säger Ingmar Arvidsson.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

AB Arvids Bok- och kontorsCenter

(AB Arvids Bok- och kontorsCenter)

Telefon: 0371587750
Mail: info@arvids.se

Besöksadress:
Storgatan 2
33433
ANDERSTORP

Postadress:
Storg. 2
33433
Anderstorp

Webbadress:
www.arvids.se