Vecka 48 Söndag 3 december Grattis Lydia
Valuta
EUR 11.3 -0.13 -0.134
GBP 13.2 0.00 0
USD 10.38 -0.12 -0.116
BÖRSEN 17:30
0.71%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Pigg 90-åring siktar mot framtiden

Bokhandeln och kontorsvaruhuset Arvids fyller 90 – och satsar mer än någonsin på att vara industrins bästa leverantör av förnödenheter.

 

– Nä det är inte jag som fyller 90, skrattar Ingemar Arvidsson när en besökare i butiken uppmärksammar tårtan. Men visst är han stolt över att Arvids Bok- och Kontorscenter efter så många år fortfarande bara är inne på andra generationen.

För det var pappa Arvid Johansson som startade en liten pappershandel i Anderstorp den 1 maj 1931. Från det lilla rummet i skrädderiet på Storgatan har verksamheten flyttat ett antal gånger och vuxit med tiden till att idag vara både bokhandel och kontorsvaruhus med heltäckande service av förnödenheter till Gnosjöregionens företag och industrier.

 

Allt började den 1 maj 1931 i skrädderiet på Storgatan i Anderstorp. 50-årsjubileet firade Ingemar tillsammans med sin bror och pappa Arvid som grundade företaget.

 

Arvids Bok- och Kontorscenter fyller 90 år. ”I höst när alla blivit vaccinerade ska vi fira ordentligt”, säger Ingemar Arvidsson.

 

Heltäckande leverantör

 

Det är just servicen till företag som utgör den stora delen av Arvids idag. Med brett sortiment av allt ifrån städprodukter och skyddsutrustning till papper och emballage vill man vara en heltäckande leverantör.

– Vi håller en hög servicegrad. Den personliga servicen är vår styrka. Vi har utkörning med egen bil varje vecka till våra kunder i Anderstorp, Gislaved, Gnosjö och Värnamo med omnejd, berättar Ingemar.

Bredden i sortimentet har utvecklats med åren och bland de senare tillskotten är kaffemaskinerna från Coffeebox med certifierade kaffesorter av premiumkvalitet.

– Det har varit lyckosamt. Vi har alltid kaffe på lager och kan skicka med i våra ordinarie leveranser. Det ingår i vårt servicekoncept. En kaffemaskin får ju aldrig stanna, säger Ingemar och ler.

 

Personlig och lokal service har blivit viktigare än någonsin – liksom bidraget till en levande stadskärna.

 

Bidrar till en levande stadskärna

 

Arvids ingår i RKV-gruppen vilket gör att man kan erbjuda ett komplett sortiment av allt som hör kontoret till, från förbrukningsvaror till möbler och teknik.

– Tack vare det kan vi konkurrera prismässigt, konstaterar Ingemar.
Att Arvids också finns som fysisk butik på Storgatan i Anderstorp och på Storgatsbacken i Värnamo är uppskattat.

– Vi ger vårt bidrag till en levande stadskärna, och under pandemin är det många som fått upp ögonen för den lokala servicen, säger Ingemar.

 

Lina Schultz Davidsson och Rebecca Jonegård möter kunderna på Arvids i Värnamo.

 

 

FAKTA ARVIDS BOK- OCH KONTORSCENTER

Arvids finns i Anderstorp och Värnamo. Vi har ett brett utbud av kontorsmaterial, städ/hygien, emballage och böcker. Vi säljer även kaffemaskiner.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och ArvidsKONTAKTUPPGIFTER

AB Arvids Bok- och kontorsCenter

(AB Arvids Bok- och kontorsCenter)

Telefon: 0371587750
Mail: info@arvids.se

Besöksadress:
Storgatan 2
33433
ANDERSTORP

Postadress:
Storg. 2
33433
Anderstorp

Webbadress:
www.arvids.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår