Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 03 Lördag 22 januari Grattis Vincent, Viktor
Valuta
EUR 10.43 -0.01 -0.005
GBP 12.47 -0.08 -0.083
USD 9.2 -0.03 -0.03
BÖRSEN 17:30
-1.89%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Trygga avtal på säker juridisk grund

Som bygdens största advokatbyrå kan Amber Advokater erbjuda affärsjuridiska tjänster till företag i hela Gnosjöregionen.

 

– Här i vår region har vi många familjeföretag och man lever ofta med inställningen att ett handslag är ett handslag, men vikten av ett juridiskt hållbart avtal är mycket större än man tror, säger advokat Elisabeth Rull Sturesson.

 
Avtal, ekonomisk familjerätt och testamenten


Det kan till exempel handla om att teckna ett avtal mellan ägare vid uppstart av ett nytt bolag, överlåtelseavtal vid försäljning av företag, leveransavtal och återförsäljaravtal både utomlands och i Sverige. Andra områden där Amber Advokater kan erbjuda företagen värdefull juridisk hjälp för ägarledda företag är i frågor om generationsskiften, ekonomisk familjerätt och testamenten.
– Vi är en fullservicebyrå vilket innebär att vi kan hjälpa både företag och privatpersoner inom alla områden, säger Elisabeth Rull Sturesson.

 

Har du koll på avtalen? Amber Advokater med sju jurister stationerade i Värnamo kan bistå vid upprättandet av alla slags affärsavtal.

 
Juridiskt stöd vid tvister


Men visst handlar det ofta om rena företagsfrågor. Exempelvis kan det dyka upp kommersiella tvister.
– Ofta stöter vi på klienter som tycker att allt är solklart, men så uppstår plötsligt den där tvisten i alla fall. Många gånger är klienten så engagerad och tycker att man har rätten på sin sida. Men det är inte alltid så, det är bevisfrågor och tolkningsfrågor, och ibland är det bättre att få igång ett förlikningssamtal än att dra ärendet inför domstol. Där kan vi vara ett viktigt redskap, säger advokat Mikael Halonen Carling.

 

Elisabeth Rull Sturesson och Mikael Halonen Carling är delägare i Amber Advokater Värnamo.

 
Den lokala advokatbyrån med stora resurser


Amber Advokater i Värnamo, tidigare Finnvedens Advokatbyrå, ägs av Mikael Halonen Carling, Elisabeth Rull Sturesson och Bertil Stridh. Nätverket Amber består idag av drygt 40 advokater och jurister fördelade på nio olika lokalkontor i södra Sverige – alla utanför storstäderna.
– Vi finns där kunden finns, och vi kan erbjuda samma bredd och kompetens som en advokatbyrå i en storstad – men till en lägre kostnad, säger Elisabeth Rull Sturesson.

 

Amber Advokater erbjuder ett brett utbud av juridiska tjänster med en huvudinriktning på affärsjuridik. Man kan även erbjuda allmänheten service av Notarius publicus.

 

Text: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh & Amber AdvokaterKONTAKTUPPGIFTER

Amber Advokater

(Amber Advokater)

Telefon: 0370-378770 (vxl)
Mail: varnamo@amberadvokater.se

Besöksadress:
Järnvägsgatan 3
33130
Värnamo

Postadress:
Box 744
33127
Värnamo

Webbadress:
www.amberadvokater.se