Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 04 Söndag 29 januari Grattis Diana
Valuta
EUR 11.21 0.02 0.018
GBP 12.79 0.00 0
USD 10.31 0.04 0.039
BÖRSEN 17:30
0.44%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Här tar morgondagens bilar form

De har levererat kontrollfixturer till exklusiva varumärken som Porsche och Rolls Royce. Nu tar sig APM an nya uppdrag inom bilindustrin.

 

– En av de stora europeiska biltillverkarna har uppvaktat oss. Vi har en lång relation bakåt och nu har vi fått beställningar på fräsjobb av detaljer och formar för utveckling av morgondagens bilar, säger vd Peter Sandén.

 

”Det är spännande att få vara med på resan till framtidens bilar”, konstaterar Peter Sandén, vd APM.

 

Avancerade fräsjobb

 

Ett exempel på den typ av avancerade fräsjobb som APM i Värnamo utför är delar till sampassningsmoduler med tuffa toleranser.

– Det här görs inte av vem som helst, det är riktigt svårt, men vi vet hur man ska tackla det, konstaterar Peter.

För att ytterligare stärka upp fräskapaciteten har APM investerat i en ny 5-axlig bäddfräs, Famu Active 2000.

– Den köpte vi mitt under coronakrisen. Maskinen är ett bra tillskott till vår maskinpark då den är förhållandevis stor och väl anpassad att bearbeta stål, säger Peter.

 

Bistår tillverkningsindustrin med kontrollfixturer

 

APM har en stark ställning som tillverkare av kontrollfixturer och leverantör till bilindustrin. Rolls Royce och Porsche är några exempel på varumärken vars plåt-, plast- eller påhängsdetaljer har kontrollerats i någon av APM:s fixturer.

– Vi har gjort fixturer till detaljer som i slutändan hamnar hos de flesta biltillverkare i Europa och vi har även tillverkat fixturer som idag finns i både Mexiko och Brasilien, säger Peter.

Även om yttre faktorer som coronapandemi och Brexit har prövat bilindustrins underleverantörer hårt ser Peter att en vändning har skett.

 

Kontrollfixtur för dekorlist till Porsche Macan

 

Stor kapacitet för mätuppdrag

 

Dessutom har kombinationen av fixtur- och mätuppdrag i APM:s eget mätlabb visat sig särskilt lyckad.

– Vi har på senare tid haft två stora uppdrag med tillverkning av kontrollfixturer för detaljer till stötfångare där det även ingått att mäta detaljera i olika stadier genom hela utvecklingsprocessen, berättar Peter.

Kapaciteten med tre stora portalmaskiner, bemannade av två rutinerade mättekniker, gör att APM också kan bistå Gnosjöregionens företag med mättjänster.

– Vi ser att behovet ökar hos all tillverkande industri och ser fram emot fler kunder med behov av mättjänster, förklarar Peter.

 

I APM:s mätlabb finns gott om kapacitet för externa mätuppdrag. Mättekniker Joakim Gunnarsson kontrollerar en fixtur som beställts av Delex AB i Forsheda.

 

 

 

Fakta APM AUGUST PETTERSSON AB

Kontrollfixturer, CNC-fräsning och CMM-mätning – APM är en komplett leverantör av kontrollutrustningar till bil- och verkstadsindustrin.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

APM August Pettersson AB

(APM August Pettersson AB)

Telefon: 0370-69 26 30
Mail: peter.s@apm.se

Besöksadress:
Vitarörsv. 5
33153
Värnamo

Postadress:
Box 526
33125
Värnamo

Webbadress:
www.apm.se