Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 04 Söndag 29 januari Grattis Diana
Valuta
EUR 11.21 0.02 0.018
GBP 12.79 0.00 0
USD 10.31 0.04 0.039
BÖRSEN 17:30
0.44%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Industriella mättjänster med precision

– Våra mättekniker har tillsammans mer än 40 års erfarenhet och våra noggranna portalmaskiner är effektiva verktyg för externa mätuppdrag.

 

 

Det säger Peter Sandén, vd APM i Värnamo. Mätavdelningen, som byggts ut successivt under åren, kom till för att säkerställa det egna behovet av slutverifiering av fixturer och frästa produkter.

Idag består APMs mätavdelning av tre portalmaskiner där den största av dem kan hantera detaljer utöver det vanliga, med mätområde upp till X1500, Y2600, Z1350.

– Även vår minsta maskin är större än vad de flesta har i sina egna mätavdelningar, så storleken är absolut en avgörande faktor, konstaterar Peter.

 

Mättekniker Joakim Gunnarsson (tv) och Alf Wennberg (mitten) tillsammans med vd Peter Sandén (th).

 

APM i Värnamo erbjuder extern CMM-mätning i noggranna portalmaskiner med PC-Dmis mätprogram.

 

Mätning, mätupplägg och kontrollfixturer

 

Tack vare bredden i huset kan APM förutom själva mätuppdraget även erbjuda sina kunder förenklade mätupplägg eller mer permanent upplägg som kan följa med under hela detaljens livscykel. Alternativt en kontrollfixtur som kan användas både som mätupplägg, vid mätning i mätmaskin, men också för kontroll i produktionen.
Läget i Värnamo med närhet till industrin i hela Gnosjöregionen ger i sig möjlighet att möta kundernas mätbehov med snabb service.

– Vi mäter alla slags detaljer, från smått till stort, och eftersom vi själva är leverantörer till fordonsindustrin så uppfyller vi alla gällande krav på mätdata. Vi kan också importera digitala underlag direkt till mätmaskinerna för snabbare hantering, säger mättekniker Joakim Gunnarsson.

 

Uppmätning av APMs egna kontrollfixturer till bilindustrin ger kapacitet utöver det vanliga när det gäller storlek. Möjlighet finns också att kombinera mätupplägg med kontrollfixtur.

 

Erbjuder även legotjänster inom fräsning

 

APM August Pettersson AB är ett anrikt företag med ursprung i den konventionella modelltillverkningen. Som tillverkare av kontrollfixturer och leverantör till global bilindustri har APM också byggt upp en avancerad fräsavdelning där man förfogar över den allra senaste utrustningen inom 5-axlig CNC-fräsning. Det gör att man även här har kapacitet för legofräsning av fåstycksdetaljer.

– Vår största maskin, Famu Active Five, har ett vertikalt bearbetningsområde på X3000 Y1300 Z850, säger Peter Sandén.

 

En avancerad fräsavdelning och välutrustad mätavdelning levererar – här i form av en framdörr tillverkad, monterad och uppmätt hos APM.

 

 

 

FAKTA
APM – kontrollfixturer, CNC-fräsning och CMM-mätning. APM är en komplett leverantör av kontrollutrustningar till bil- och verkstadsindustrin.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och APMKONTAKTUPPGIFTER

APM August Pettersson AB

(APM August Pettersson AB)

Telefon: 0370-69 26 30
Mail: peter.s@apm.se

Besöksadress:
Vitarörsv. 5
33153
Värnamo

Postadress:
Box 526
33125
Värnamo

Webbadress:
www.apm.se