Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 04 Söndag 29 januari Grattis Diana
Valuta
EUR 11.21 0.02 0.018
GBP 12.79 0.00 0
USD 10.31 0.04 0.039
BÖRSEN 17:30
0.44%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Marknaden uppåt för kontrollfixturer

I takt med skärpta kundkrav fortsätter behovet av kontrollfixturer att öka. Hos APM i Värnamo ser man en tydlig trend med fler förfrågningar.

 

– Bilindustrin ställer krav på underleverantörerna att kontrollfixturer ska finnas i processen. Här kommer vi in med den höga kompetens vi byggt upp med över 40 år i branschen, säger Peter Sandén, vd och ägare, APM.

 

En kontrollfixtur måste monteras i mätmaskin för att uppnå toleranskraven. Många av de externa fräsjobb vi utför måste verifieras i mätmaskin. Vi utför även externa mätuppdrag, säger VD Peter Sandén.

 

Exporterar fixturer till Mexiko


APM har fått in flera nya kunder under det senaste året och har inför 2019 ett 20-tal pågående projekt med god potential. De nya kunderna återfinns bland annat i Polen men också i Mexiko via samarbete med ett svenskt företag med betydande internationella kontakter.
– De tar fram verktyg och processutrustning för pressning av plåt. Här har man sett trenden att kunder gärna vill köpa kompletta paket där också kontrollfixturer kan ingå, berättar Peter.

 

APM’s kontrollfixturer byggs i flera olika material beroende på typ av fixtur, användningsområde eller krav ifrån kunden.

 

Tillverkar fixturer i olika material.


På den internationella marknaden sticker APMs kontrollfixturer ut i konkurrensen. I stället för att bara arbeta med stål och aluminium bygger man fixturer i kombinationer av aluminium, honeycomb och plast. En kombination som med sin styrka fungerar alldeles utmärkt även i tuffa produktionsmiljöer, förklarar Peter.


Och det handlar inte bara om komplexa kontrollfixturer.
– Vi kan också erbjuda de allra enklaste fixturer – och lösningar med utökade funktioner i en kontrollfixtur som då även kan fungera som en monteringsfixtur i produktionen, säger Peter.

 

 

Fixturerna kan vara allt ifrån de mest komplexa till de allra enklaste.

 

 

 

3D Mätning en viktig del i vår process.


Tillverkning av kontrollfixturer kräver en hög kompetens inom 3D mätning.
Idag förfogar APM över 3 st förhållandevis stora mätmaskiner med PC-DMIS mätmjukvara.
– Vi har på den senaste tiden öppnat upp för att ta in mer externa mätuppdrag som vi tror kan berika både oss och våra kunder, de kan förutom att vi ombesörjer en mätning få en inblick i och förståelse för vikten av användande av kontrollfixturer, säger Peter Sandén.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

APM August Pettersson AB

(APM August Pettersson AB)

Telefon: 0370-69 26 30
Mail: peter.s@apm.se

Besöksadress:
Vitarörsv. 5
33153
Värnamo

Postadress:
Box 526
33125
Värnamo

Webbadress:
www.apm.se