Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 28
Lördag 11 juli
Grattis Eleonora, Ellinor
Valuta
EUR 10.39 0.01
GBP 11.62 0.01
USD 9.2 0.03
BÖRSEN 08:35
0.72%

Ökad försäljning med ny kassazon

I 45 år har Awal hjälpt sina kunder att sälja mer. Den nya kassazonen är inget undantag. Nu hoppas man att butikerna ska upptäcka möjligheterna.

 

– Vi har optimerat butikens bästa säljplats. Awals nya kassazon har visat sig ge upp emot 25 procents ökad försäljning. Redan har vi byggt nya kassazoner hos ett 25-tal ICA-butiker runt om i landet och vi ser att detta växer snabbt, säger Magnus Karlsson, säljare.

 

Kassazonen är butikens bästa säljplats. Awals nya inredning har visat sig ge upp till 25 procent ökad försäljning.

 

Kassazonen i ständig förändring


Kassazonen är det sista intrycket kunden får med sig hem och är avgörande för helhetsupplevelsen. Många gånger, menar Magnus, är just kassazonen eftersatt ute i butikerna och den är också i förändring eftersom utvecklingen går mot allt mer självscanning och egen utcheckning.
– Därför är det ännu viktigare att ta hand om de kassazoner som finns kvar och utnyttja butikens bästa säljplats så optimalt som möjligt, säger Magnus.

 

Butikerna väljer själva vilka impulsvaror man vill satsa på, utifrån Awals urval av samarbetspartner.

 

Möbelkänsla med tydligt formspråk


Den nya kassazonen från Awal har en utpräglad möbelkänsla med ett tydligt formspråk, integrerad ledbelysning och liksom tidigare ett modulsystem där butiken gör sitt eget val utifrån Awals samarbetspartners av storsäljande impulsvaror.
Ica Maxi i Linköping har nyligen kommit igång med Awals nya inredning.
– Vilket lyft! säger Johan Vanselius. Våra kunder upplever ordning och reda samt ett betydligt bättre sista intryck av vår butik. Att omsättning ökat kraftigt sedan vi införde Awals nya inredning i kassazonen, är också väldigt positivt.

 

 

Ica Maxi Linköping är en av de butiker som investerat i ny kassazon från Awal. ”Vilket lyft!” säger Johan Vanselius (tv), butikschef. Th Magnus Karlsson, Awal.

 

Totalansvar från idé till butik


Awal med säte i Hillerstorp levererar exponeringslösningar ”som gör att din produkt går segrande ur striden i butiken”. Det handlar om ett totalansvar från idé till butik.
– Vi utvecklar all inredning tillsammans med kunden för att kunna exponera varje produkt så bra som möjligt. Vår utmaning är att se möjligheter för en produkt som kunden kanske inte alltid ser själv, säger Magnus Karlsson, Awal.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: AwalKONTAKTUPPGIFTER

AWAL Concept AB

Telefon: +46 (0)370-375200
Mail: awal@awal.se

Besöksadress:
Fabriksgatan 1
33573
HILLERSTORP

Postadress:
Fabriksg. 1
33573
Hillerstorp

Webbadress:
www.awal.se