Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 44
Onsdag 28 oktober
Grattis Simon, Simone
Valuta
EUR 10.37 0.06
GBP 11.47 0.1
USD 8.84 0.12
BÖRSEN 15:00
-2.38%

Akutsjukvård för varje maskin

Snabba reservdelar när nöden är som störst – Axelent Engineering tillverkar inte bara specialmaskiner. Man växer också inom service och underhåll.

 

– Det är inte många serviceavdelningar som har en komplett verkstad i ryggen som kan leverera snabba maskindetaljer, prototyper och reservdelar, säger Mirko Miljevic, Axelent Engineering AB.

 

Utökad kapacitet i verkstaden

 

Många år inom konstruktion och maskinbygge har lagt grunden. Nu har den redan kompletta verkstaden i Gislaved utökats med ytterligare kapacitet i form av en Mazak Integrex i-200S med dubbla spindlar. En multimaskin som både svarvar och fräser komplexa detaljer med hög hastighet.

– Vi har under ganska lång tid tillverkat reservdelar och då är det viktigt att få en snabb leverans.
Snabbhet tillsammans med kvalitet och god service är vårt signum, säger Mirko.

 

Snabbhet och service. Verkstaden hos Axelent Engineering i Gislaved växer ständigt, berättar Lennart Andersson (tv) och Jörgen Åsberg (th). Senaste investeringen är en multimaskin från Mazak.

 

 

”Vi har aldrig haft så mycket att göra som nu”

 

Axelent Engineering har ett legoerbjudande som växer.

– När det gäller prototyper och kortserier har vi aldrig haft så mycket att göra som nu. Vi växer också inom service och underhåll, berättar Mirko.

En nyanställning på verkstaden kommer som det ser ut att följas upp med ytterligare rekrytering.

– Hjulen har börjat snurra igen. Vi tror starkt på framtiden och rustar oss därefter.

 

Specialmaskiner och standardlösningar

 

Grunden i Axelent Engineerings kunderbjudande är den starka ingenjörskunskapen tillsammans med produktionskunskap, automationskunskap och IT-kompetens. Industrin fortsätter sin automationsresa och Axelent Engineering ser ökade förfrågningar inom både specialmaskiner och standardlösningar.

 

Massproduktion med hög grad av automatisering – Axelent Engineering levererar lösningar för stora volymer. ”Det är jättekul att affärerna börjar snurra ute hos våra kunder”, säger Mirko Miljevic.

 

Målet är effektiviserade processer

 

– Vi är med och skapar framtiden här och nu genom att göra verklighet av goda idéer som sedan letar sig ut till jordens alla hörn i form av effektiviserade processer, säger Mirko.

Bland kunderna återvinns flera av Sveriges största och mest framgångsrika industriföretag. I Axelent Engineering Group ingår idag även HSM AB (Hillerstorps Specialmaskiner), Axelent Industriteknik AB samt Axelent Software Solutions AB.

 

 

 

 

Fakta Axelent Engineering AB

Axelent Engineering ABett innovativt kompetensbolag inom PLM, automation, produktion och produktutveckling. Vi levererar ingenjörstjänster och produkter åt tillverkande företag. Företaget har fyra huvudsakliga verksamhetsområden: Specialmaskiner/robotlösningar, Standardmaskiner, Ingenjörstjänster och Mjukvaror. Kunskapen kring produktframtagning, produktion och automationslösningar har gjort att vi idag har ett unikt erbjudande på marknaden. Vi lever som vi lär och samarbetar med några av landets ledande varumärken.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Axelent Engineering AB

Telefon: 0371583700
Mail: info@axelentengineering.se

Besöksadress:
Mårtensg. 12
33238
Gislaved

Postadress:
Box 275
33225
Gislaved

Webbadress:
www.axelentengineering.se