Vecka 15 Fredag 12 april Grattis Liv
Valuta
EUR 11.59 0.09 0.085
GBP 13.57 0.11 0.105
USD 10.9 0.17 0.17
BÖRSEN 15:54
0.73%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Axelent Engineering säkrar ny agentur

Experterna inom special och automation växlar upp. Utbudet av standardmaskiner växer med kantpressar i premiumsegmentet – från franska Jean Perrot.

 

– Det här är ett viktigt steg för oss att höja hela avdelningen för standardmaskiner. Vi är sedan tidigare återförsäljare av maskiner från våra partners Bihler, Nidec och Numalliance. Nu kan vi också addera kantpressning till vårt utbud genom franska Jean Perrot, säger Mats Göthberg, säljare standardmaskiner.

 

Axelent Engineering introducerar Jean Perrot kantpressar på den svenska marknaden.

 

 

Standard, special och turn-key


Jean Perrots sortiment erbjuder elektriska servostyrda kantpressar upp till 1 000 ton och hydrauliska kantpressar med en presskraft upp till 2 000 ton, både standard och special, med användarvänligt styrsystem.
– Jean Perrot kan bygga exakt vad kunden vill ha. Du klarar hela spannet, även riktigt tungt och långt, upp till 12 meter. Det finns även möjlighet till tandempressar, säger Jens Vesterlund, säljare standardmaskiner.

 

Försäljning och service av standardmaskiner är ett av Axelent Engineerings växande affärsområden. Säljare Mats Göthberg (tv) och Jens Vesterlund (th). 

 

 

Flexibla robotlösningar


En utmaning med många kantpressar idag, menar Jens, är att man bygger in sig med robotlösningen.
– Men Jean Perrot som är väldigt duktiga på robotiserade lösningar har ett system som gör att du lätt kan ställa om till manuellt vid behov.

 

Från band och tråd till rör och press


Axelent Engineering i Gislaved erbjuder ett brett utbud av bearbetningsmöjligheter genom sina standardmaskiner. Bihler är systemleverantör för stansning och formning av coilmatade tråd- och bandprodukter men även för svets- och monteringsteknik. Numalliance, som har blivit en riktig storsäljare, levererar högprecisionsmaskiner och integrerade lösningar för tråd- och rörindustrin. Nidec Press & Automation har ett brett sortiment av mekaniska-, servo- och transferpressar från 15 upp till 5 000 ton.

 

Höghastighetsbearbetning av band och tråd, fjädertillverkning, pressning, rörbockning – bredden av detaljer som produceras i maskinerna är stor.

 

 

Service, verktyg och reservdelar


Utbudet av standardmaskiner kompletteras med service och eftermarknad.
– Sedan årsskiftet 2023/2024 är vi helhetsleverantörer av allt vad gäller verktyg, reservdelar, service och reparationer härifrån Gislaved. Det är en styrka för oss och för våra kunder att vi samlar allt under ett och samma tak, säger Mats Göthberg.

 

Mattias Melkersson servar maskinkunderna med reparation, support och reservdelar.

 

 

Fakta:
Axelent Engineering AB har fyra huvudsakliga verksamhetsområden: Specialmaskiner/robotlösningar, standardmaskiner, ingenjörstjänster och mjukvaror.

 

 

Text: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Axelent Engineering & Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 KONTAKTUPPGIFTER

Axelent Engineering AB

Telefon: 0371583700
Mail: info@axelentengineering.se

Besöksadress:
Baldersvägen 39
33235
Gislaved

Postadress:
Box 275
33225
Gislaved

Webbadress:
www.axelentengineering.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår