Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 33
Tisdag 11 augusti
Grattis Susanna
Valuta
EUR 10.28 0.01
GBP 11.42 0.00
USD 8.72 0.00
BÖRSEN 12:00
1.5%

0

De tar svensk industri till nya höjder

Med specialbyggda automationslösningar, mjukvaruutveckling och complete design vill Axelent Engineering ta svensk industri till världstoppen.
Att satsa på svensk produktion ska vara kundens mest lönsamma satsning, det är målsättningen för Axelent Engineering. Made in Sweden är helt enkelt ett konkurrensmedel.

- Vi ser att svensk industri har medvind idag. Vi ser ett tydligt uppsving på beställningar av specialmaskiner och orderportföljen är i princip full, säger Mirko Miljevic.

Svensk industri är på frammarsch, det märks på ökad efterfrågan av Axelent Engineerings kundunika maskin- och automationslösningar.

Investerar i högteknologi

Det märks också i hallen där maskinbyggen pågår. Många stora projekt är igång, och många av dem är sekretessbelagda bakom skärmar och låsta dörrar. Här formas framtiden.

- Våra lösningar är väldigt attraktiva på marknaden och nu rustar vi oss med högteknologi för att effektivisera och möta industrins behov, säger Mirko Miljevic.

Han berättar att man bland annat har investerat i en 5-axlig fräs som driftsattes i början av september.
- Den hjälper oss att leverera mer komplexa detaljer som kräver större precision och noggrannhet.

Senaste investeringen - en ny 5-axlig fräsmaskin för komplexa detaljer och prototyper. Isak Nilsen ser över produktionen.

Utvecklad mjukvara för offertförfrågningar

Samtidigt har man också investerat i IT-stöd för att förenkla rutinerna vid offertförfrågningar då man behöver räkna på och ta fram avancerade underlag för tillverkning av CAD-baserade detaljer.

- Vi vill tillgodose våra kunders behov genom att svara så snabbt som möjligt. Man ska inte behöva vänta en vecka på en offert, det ska räcka med några timmar, säger Mirko Miljevic.

Ett nytt IT-system för att enklare och snabbare kunna hantera förfrågningar har också tagits i drift. Här ser Jörgen Åberg över inkommande offertförfrågningar.

Partner med världsledande Dassault Systèms

Mjukvaran säljs också till andra företag med liknande arbetssätt, liksom programvara för simulering och CAD som gör det möjligt för kunder att skapa, dela och uppleva produkter i 3D. 

Som partner till Dassault Systèms har man tagit fram en intuitiv 3D-metod inom PLM (produktlivscykelhantering) som ökar konkurrenskraft och skapar lönsamma flöden.

Mirko Miljevic tror på framtiden för svensk industri: "Vi ser ett tydligt uppsving".

Gemensam vision om konkurrenskraftig industri

Axelent Engineering har verksamhet både i Gislaved och i Huskvarna där fokus främst ligger på att hjälpa företag med design och produktutveckling. 

Företaget är tidigare känt som Hestra Automation, men för 11 år sedan blev man en del av Axelent Group som förutom moderbolaget Axelent AB även består av Axelent Wire Tray AB och Axelent Software. 

Den gemensamma visionen för bolagen är att göra svensk industri konkurrenskraftig och lönsam genom automatisering, säkerhet, effektiva rutiner, funktion och kompetens.

Text & foto: Gabriella Mellergårdh


KONTAKTUPPGIFTER

Axelent Engineering AB

Telefon: 0371583700
Mail: info@axelentengineering.se

Besöksadress:
Mårtensg. 12
33238
Gislaved

Postadress:
Box 275
33225
Gislaved

Webbadress:
www.axelentengineering.se