Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 27 Tisdag 5 juli Grattis Laila, Ritva
Valuta
EUR 10.78 0.03 0.031
GBP 12.52 0.05 0.051
USD 10.34 0.03 0.03
BÖRSEN 17:30
0.63%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Framtiden handlar om automation

Smålänningen i honom ville inte släppa greppet. Nu är det smart automation som gäller för Jesper Bundgaard, ny vd för Axelent Engineering i Gislaved.

 

Jesper Bundgaard lämnade Värnamo och tjänsten som vd för Hörle Wire och koncernchef för Hörle Wire Group – men valde att stanna kvar i Gnosjöregionen. Nu veckopendlar han från hemorten Varberg till tjänsten som ny vd för Axelent Engineering i Gislaved.

– Det känns jättebra! Axelent AB är ett av de riktigt fina företag som jag kommit i kontakt med under mina år på Hörle och det är ingen tillfällighet att Axelent Engineering ligger i just Gnosjöregionen. Det är ju därför jag vill komma tillbaka, säger Jesper.

 

”Jag kommer med en bred teknisk erfarenhet och ett gott sinne för affärer där alla parter ska vara nöjda”, säger Jesper Bundgaard, ny vd för Axelent Engineering.

 

 

Resurs för utveckling av industrin

 

Han beskriver Axelent Engineering som ett innovativt center, en teknisk partner och en viktig resurs för utveckling av svensk industri.

– Den här pandemin drar ut på tiden och det gör också att vi ser fler och fler företag som tar hem sin produktion.

Ingen idag pratar om att flytta ut, man flyttar hem. Men för att bli framgångsrik som svenskt tillverkningsföretag måste man ligga i framkant när det gäller automatisering, och här har vi en viktig funktion att fylla för våra kunder, konstaterar Jesper.

 

”Axelent Engineering är ett innovativt center och en viktig resurs för utveckling av svensk industri”. På bilden Nils-Anders Brunnsgård.

 

 

Duktiga och inspirerade medarbetare

 

När GnosjoRegion.se kommer på besök gör Jesper sin andra dag på jobbet.

Så här i starten handlar mycket om att lära känna sina nya medarbetare och glädjen över just de nya medarbetarna är påtaglig.

– Jag omger mig gärna med duktiga medarbetare och det ser jag verkligen här – kunniga människor som är glada och inspirerade och som bygger jättehäftiga grejer.

 

Duktiga medarbetare utgör teamet bakom specialmaskiner och robotlösningar. På bilden Alexander Pettersson (tv) och Mattias Gyllensvärd (th).

 

 

Samarbetet med kunden är nyckeln

 

Jesper ser också fram emot samarbetet med Axelent Engineerings många kunder.

– Samarbete är ett ord som återkommer. När man har en duktig och kompetent beställare i andra änden så blir det väldigt bra, konstaterar Jesper.

 

Med en komplett verkstad i ryggen kan Axelent Engineering producera snabba maskindetaljer, prototyper och reservdelar. Isak Nilsen är en del av teamet i verkstaden.

 

 

FAKTA AXELENT ENGINEERING

Axelent Engineering har fyra huvudsakliga verksamhetsområden: Maskin & Automation, Standardmaskiner, Tillverkning och Service.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 KONTAKTUPPGIFTER

Axelent Engineering AB

Telefon: 0371583700
Mail: info@axelentengineering.se

Besöksadress:
Baldersvägen 39
33235
Gislaved

Postadress:
Box 275
33225
Gislaved

Webbadress:
www.axelentengineering.se