Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 27 Tisdag 5 juli Grattis Laila, Ritva
Valuta
EUR 10.78 0.03 0.034
GBP 12.52 0.05 0.053
USD 10.35 0.04 0.037
BÖRSEN 17:30
0.63%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Här skapas morgon­dagens maskinlinjer

Med innovativa lösningar inom specialmaskiner och automationslösningar vill Axelent Engineering lyfta svensk industri till ännu högre höjder.

 

 

När GnosjoRegion.se kommer på besök i de nya lokalerna på Baldersvägen 39 i Gislaved står blommorna från invigningen fortfarande kvar på borden i personalmatsalen.

– Det här är en fantastiskt trevlig arbetsplats där vi är som en stor familj, konstaterar vd Jesper Bundgaard.

De möts till gemensam frukost varje dag, ett 45-tal medarbetare där de yngsta är 20 och de äldsta är 60-plus. Och trivseln har bokstavligt talat skjutit i taket sedan flytten från Mårtensgatan till nya, anpassade lokaler.

 

 

Vid invigningen i början av juni kom både kunder och leverantörer på besök. Automationstekniker Markus Nyström visade ett av många pågående projekt.

 

All kompetens samlad under ett tak

 

Det som gör verksamheten unik, konstaterar Jesper, är att alla delar inom Axelent Engineering nu ryms under samma tak; från projektledning och konstruktion via tillverkning och automation till montage och service.

– Köper man en produktionsanläggning av oss blir man omhändertagen hela vägen. Och våra långvariga kundrelationer är ett bra exempel som visar hur det här fungerar i praktiken, säger Jesper.

Bland kunderna finns både lokala tillverkare i Gnosjöregionen och stora och välkända namn som Thule, Väderstad, Husqvarna, SKF och TetraPak.

– Vi vill verkligen finnas där för alla och tar oss gärna an även mindre projekt. Ibland tror jag att vi felaktigt fått stämpeln att vi bara jobbar med de stora.

 

”Alla är väldigt stolta över våra nya lokaler”, konstaterar vd Jesper Bundgaard.

 

Automatisera klimatsmart och energisnålt

 

Oavsett vem kunden är så är Axelent Engineerings inriktning tydlig.

– Idag finns ingen längre som pratar om att flytta ut produktion från Sverige. Idag är det precis tvärt om. Du vill ta hem produktionen och automatisera – av alla anledningar, konstaterar Jesper.

Det handlar om kvalitet och ­leverans­­­säkerhet liksom miljö och hållbarhet. Och i takt med skenande energipriser ökar efterfrågan på klimat­s­­mart produktionsutrustning med låg energiförbrukning.

– Det är viktigt att jobba smart. Vi driver den här utvecklingen ­till­sammans med våra leverantörer av elkomponenter och robotar. För oss är det självklart – vi vill vara Gnosjö­regionens teknikcenter, säger Jesper.

 

I den nya verkstaden står supermoderna bearbetningsmaskiner på rad. CNC-operatörerna Isac Ericson och Lennart Andersson tillverkar detaljer och reservdelar till olika projekt.

 

 

 

FAKTA
Axelent Engineering – din kompletta leverantör av säkerhetskoncept för industri, lager och bygg. Maskinskydd, industri- och lagerväggar, kabelstegar och förråd

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Axelent EngineeringKONTAKTUPPGIFTER

Axelent Engineering AB

Telefon: 0371583700
Mail: info@axelentengineering.se

Besöksadress:
Baldersvägen 39
33235
Gislaved

Postadress:
Box 275
33225
Gislaved

Webbadress:
www.axelentengineering.se