Vecka 49 Lördag 9 december Grattis Anna
Valuta
EUR 11.27 0.06 0.057
GBP 13.14 0.00 0
USD 10.47 0.08 0.083
BÖRSEN 17:30
0.98%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Högtryck för hemflytt av produktion

Ett år efter invigningen i nya lokaler är de redan trångbodda. Nu tar Axelent Engineering över padelhallen och mer än fördubblar sin monteringsyta.

 

 

Viljan att flytta hem produktion har aldrig varit större och det märks tydligt hos automationsexperterna och maskinkonstruktörerna Axelent Engineering i Gislaved.
– Ingen pratar längre om att flytta ut utan man gör precis tvärtom, man automatiserar för att kunna producera lokalt – och vi ser oss själva som en del av detta. Vi växer så det knakar och har mycket god beläggning i stort sett ett år framåt, säger vd Jesper Bundgaard.

 

 

Expanderar på andra sidan gatan


Förra våren flyttade Axelent Engineering in i nybyggda lokaler på Baldersvägen i Gislaved och det dröjde inte länge förrän man behövde hyra extra lageryta av grannarna Ntex. Nu fortsätter expansionen på andra sidan gatan – i padelhallen.
– Vi hyr nuvarande fastighet av Bygga GWG och eftersom de äger padelhallen blir det en naturlig fortsättning. Här kan vi expandera med 1200 kvm monteringshall – och det kommer att gå snabbt för oss att fylla den, säger Jesper.

 

”Om någon hade sagt till mig för 1,5 år sedan att vi skulle växa så här snabbt hade jag nog haft lite svårt att tro på det”, säger Jesper Bundgaard.

 

 

Stora och avancerade automationslinjer


Det råder inget tvivel om den saken när vi gör en rundvandring i nuvarande monteringshall. Här byggs just nu en cirka 20 meter lång plocklinje för skurna detaljer och på andra sidan av hallen växer en lika lång helautomatiserad monteringslinje med nio robotar.
– Det är kanske den mest avancerade linje som vi sett byggas ihop här, konstaterar Jesper.

 

Svensk industri automatiserar som aldrig förr – och många uppdrag landar hos Axelent Engineering. Markus Nyström programmerar en avancerad monteringslinje med nio robotar.

 

 

Automation handlar om att skapa lönsamma flöden. Axelent Engineering har mer än 40 års erfarenhet av att konstruera och tillverka specialmaskiner och automationslösningar.

 

 

Flera nyanställda ungdomar


Arbetet pågår med samma intensitet i verkstaden där CNC-svarvar, trådgnist, femaxliga fräsmaskiner och fleropar har full beläggning av både legoproduktion och tillverkning av maskindetaljer och prototyper. Jesper prisar personalen och nämner särskilt de unga förmågorna:
– I somras var det fyra ungdomar som tog studenten och började jobba direkt här hos oss med tillverkning och montering.

 

Ardowan Dujaka (tv) och Daniel Erenjanovic (th) tog studenten i somras – och gick direkt till en anställning hos Axelent Engineering.

 

 

 

Fakta: Axelent Engineering AB – Axelent Engineering har fyra huvudsakliga verksamhetsområden: Specialmaskiner/robotlösningar, standardmaskiner, ingenjörstjänster och mjukvaror.

 

 

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 

 KONTAKTUPPGIFTER

Axelent Engineering AB

Telefon: 0371583700
Mail: info@axelentengineering.se

Besöksadress:
Baldersvägen 39
33235
Gislaved

Postadress:
Box 275
33225
Gislaved

Webbadress:
www.axelentengineering.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår