Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 28
Torsdag 9 juli
Grattis Jörgen, Örjan
Valuta
EUR 10.4 -0.01
GBP 11.62 0.06
USD 9.18 0.00
BÖRSEN 11:55
0.08%

0

Robot + specialmaskin ger ökad lönsamhet

Kundunika maskin- och automatiseringslösningar har tagit Axelent Engineering till den absoluta toppen som samarbetspartner inom tillverkande industri.

- För många börjar det i frågan om man verkligen ska automatisera. Blir det lönsamt? 
Eller skall produktion flyttas utomlands? Fler och fler företag vill ha bättre underlag för sina investeringar för att kunna räkna hem det på ett bättre sätt. Där kommer vi in i bilden, säger Mirko Miljevic, Axelent Engineering.
Detta genom att erbjuda tjänster som kartlägger företags befintliga produktion och kapacitet. 


Specialiserade på kundunika lösningar. Personalen på Axelent Engineerings tillverkningsavdelning gör det omöjliga möjligt.

Viktigt specificera rätt kravspecifikation

Att hjälpa kunden med att ta fram rätt kravspecifikation är första steget. Har man som kund för högt ställda krav är risken att man får en alldeles för dyr maskin. Är kraven för låga riskerar man en maskin med otillräcklig funktionalitet.

- Rätt kravspecifikation ger en lönsam investering inom väldigt kort tid. Ställer du frågan på rätt sätt får du ett korrekt svar. Det är här vi är duktiga, säger Mirko Miljevic.
- Och vi har satsat ganska hårt på kombinationen robot och specialmaskin. Det brukar ge kostnadseffektiva lösningar.Gavlar till en kabeltrumma - ett av många tillverkningsexempel som kräver speciallösningar. "Det är här vi kommer in" säger Mirko Miljevic, Axelent Engineering.

Erbjuder även produktutveckling

Axelent Engineering servar kunder med krav på hög grad av automatisering - och kunder som söker en tillverkningsprocess som inte går att åstadkomma med hjälp av standardlösningar. Det som skiljer Axelent från konkurrenterna, menar Mirko Miljevic, är att man också erbjuder produktutveckling:

- Ofta kommer vi in tidigt i ett projekt där våra ingenjörer kan ge förslag på hur produkten kan utvecklas för att den ska bli lättare att tillverka. Vi hjälper också till att hitta effektiva lösningar på montering och packning.Mattias Melkersson testkör en trådmatningslösning som snart är färdig att levereras till kund. 

Kurvan pekar uppåt

Axelent Engineering har verksamhet både i Gislaved och i Huskvarna där fokus främst ligger på att hjälpa företag med design och produktutveckling. I Gislaved har man profilerat sig på utveckling av specialmaskiner - men också här finns konsulter som bistår med produktutveckling.

- Vi har väldigt många nöjda kunder och det går riktigt bra för oss. Vi har dessutom lyckats rekrytera många kompetenta individer under den senaste tiden genom att blanda högutbildade och personer med lång erfarenhet. Det ser vi som mycket lyckosamt. Kurvan har pekat helt rätt under de senaste tre åren, säger Mirko Miljevic.

Det var för tre år sedan som företaget bytte namn från Hestra Automation till Axelent Engineering, detta efter att man ett par år tidigare förvärvats av Axelent, en koncern med verksamhet i över 50 länder och som även innefattar Axelent Wire Tray samt Axelent Software.Karl Eliasson, nyanställd konstruktör, tittar över möjliga förbättringar i befintlig produktion för en kunds räkning.


Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se.


KONTAKTUPPGIFTER

Axelent Engineering AB

Telefon: 0371583700
Mail: info@axelentengineering.se

Besöksadress:
Mårtensg. 12
33238
Gislaved

Postadress:
Box 275
33225
Gislaved

Webbadress:
www.axelentengineering.se