Vecka 20 Söndag 19 maj Grattis Maj, Majken
Valuta
EUR 11.65 0.00 0.002
GBP 13.61 0.00 0
USD 10.71 0.00 -0.001
BÖRSEN 17:30
-0.31%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Snabba reservdelar och prototyper

De vet hur en effektiv maskin ska byggas. Kanske är det därför som Axelent Engineering också blivit så framgångsrika inom tillverkning och service.

 

I mer än 40 år har Axelent Engineering i Gislaved levererat smarta lösningar inom maskin och automation. Men visste du att de här experterna på effektiva produktionslösningar också har egen tillverkning i huset? Tio personer bemannar CNC-svarvar, trådgnist, femaxliga fräsmaskiner och fleropar i en ultramodern produktionsmiljö där vardagen består av att tillverka allt ifrån projektbitar och reservdelar till ren legotillverkning för kund.

– Möjligheterna vad gäller material och modeller är oändliga. Vi kan i princip producera vad som helst i vilket material som helst och även rita upp eller konstruera 3D-modellen om den saknas, säger Jimmy Lund, tillverkningsansvarig.

 

Robot på väg. Industrikomponenter, prototyper eller snabba reservdelar – med bred maskinpark kan Axelent Engineering erbjuda snabba leveranser.

 

Bästa tänkbara lösning

 

Härifrån är steget inte långt till ren prototypframtagning. Axelent Engineering gör i samarbete med kunden förstudier för att få fram bästa tänkbara lösning och modellen tas sedan fram och modifieras i verkstaden hos Axelent Engineering.

Ett annat vanligt exempel är en trasig maskindetalj som behöver bytas ut.

– Då kan våra konstruktörer rita upp just den här trasiga delen om det saknas underlag, säger Jimmy.

 

Serviceavtal med akutservice

 

Ofta dyker behoven upp i nära samarbete med Axelent Engineerings serviceavdelning. Fem servicetekniker med Mattias Melkersson i spetsen tillbringar större delen av arbetsdagarna ute på uppdrag hos kunder.

– Kunden kan känna trygghet kring det service- och underhållsarbete som vi utför. Att teckna serviceavtal med oss innebär både kontinuitet och möjlighet till akutservice med garanterad inställelse­tid, säger Mattias.

 

Serviceavdelningen med Mattias Melkersson i spetsen anlitas som extern partner av kunder i Småland men även utomlands. ”Vi kan även erbjuda maskinflytt vid behov”, säger Mattias.

 

Hållbar industri med förebyggande underhåll

 

Han menar att industrin generellt har stora behov av att utveckla service och underhåll. Genom att anlita en extern partner kan man spara både på resurser och kostnader, förklarar Mattias. Genom att göra underhåll på äldre maskiner förlänger du också livslängden.

– Det kan även öka produktiviteten och göra att maskinerna kan drivas mer energi- och klimatsmart, säger Mattias.

 

Det är fortsatt högt tryck på automationssidan. Axelent Engineering arbetar med ledande fabrikat inom PLC, robotik och visionteknik.

 

 

FAKTA
Axelent Engineering – har fyra huvudsakliga verksamhetsområden: maskin/automation, standardmaskiner, tillverkning och service.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Axelent EngineeringKONTAKTUPPGIFTER

Axelent Engineering AB

Telefon: 0371583700
Mail: info@axelentengineering.se

Besöksadress:
Baldersvägen 39
33235
Gislaved

Postadress:
Box 275
33225
Gislaved

Webbadress:
www.axelentengineering.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår