Vecka 48 Onsdag 29 november Grattis Sune
Valuta
EUR 11.36 0.02 0.016
GBP 13.13 0.03 0.032
USD 10.36 0.04 0.037
BÖRSEN 11:44
0.75%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Gnosjöandan bästa recept för stororder

Flexibla automationslösningar som skapar mervärden för kunden är kärnan i Bors Automation - och smarta samarbeten för att ta hem de stora jobben.

Just nu samarbetar man med bland annat IAAB, Pema Metall och Pelly Hillerstorp för att leverera en order till möbeljätten IKEA. Bors Automation tillverkar en stor linje som ska producera nätkorgar till garderobssystemet Komplement.


Småländsk produktionsmatematik enligt Bors Automation: 13 moment á 7,2 sekunder ger en färdig korg i den nya produktionslinje som levereras lagom till sommaren.

Sträckmetall växer på materialsidan

- Det är roligt att IKEA flyttar hem tillverkning till Europa igen. Vi har gjort mycket inom möbler tidigare men då mest i rör och profiler. De här korgarna tillverkas i sträckmetall vilket är ett modernare, lättare material som kommer starkt, säger vd Anders Henriksson.

Sträckmetall är både snyggt och flexibelt och har många användningsområden.


Kundanpassat eller standardsortimentsmaskiner - Bors har båda delarna. Här en robotcell som kan såväl stansa och bocka samt montera. Hög flexibilitet på liten yta, säger vd Anders Henriksson.

Samarbete ger vinst för alla

Men förutom det nya materialet har också Bors Automation valt att samarbeta med andra företag på ett nytt sätt.

- Den tillverkning som behålls eller flyttar hem sin tillverkning till Sverige genererar ofta större och mer komplexa affärer. Därför är det klokt att gå ihop. Ena dagen är vi konkurrenter, nästa dag samarbetar vi. Det är så det fungerar här i Gnosjöregionen, säger Anders Henriksson.

På 90-talet var den typen av samarbete stort.
- Och nu ser vi det växa igen eftersom många av de förfrågningar vi får in är komplexa och stora och ska genomföras på kort tid. När vi samarbetar med andra kan vi fokusera på det vi gör allra bäst, säger Anders.


Smarta automatiseringslösningar skapar mängder av lönsamma produkter, här är Anders Henriksson, vd Bors Automation, tillsammans med några av alla produkter som genererats.

Modulbaserad flexibel automatisering

Det handlar i sin tur om att skapa automationslösningar med enkelt handhavande och stor flexibilitet. Bors Automation är ett familjeföretag som följer med kunden hela vägen, förklarar Anders.

- Vårt engagemang går ända i mål där vi ser att det fungerar på plats hos kunden. Vi har en stor marknad i Sverige bestående av företag med väldigt låg automatiseringsgrad. Där kan vi visa på trygga och flexibla lösningar, till exempel mobila robotceller som du kan räkna hem på fler områden i produktionen, säger Anders.


Obehandlad sträckmetall i standardformat förvandlas till trådkorgar i IKEAs garderobssystem - och har mängder av andra användningsområden inom såväl fordons- som möbelindustri.


Bors Automation startades 1958 av Thure Henriksson, då med fokus på verktygstillverkning. Anders Henriksson är tredje generationen i företaget som idag drivs ihop med Torgny Henriksson och Stefan Bengtsson med 12 anställda och omsätter i genomsnitt ca 20-25 miljoner SEK årligen. 

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se


KONTAKTUPPGIFTER

Bors Automation & Tool AB

Telefon: 0370658850
Mail: info@borsautomation.se

Besöksadress:
Drömminge Eklunden 2
33174
BOR

Postadress:
Drömminge eklunden 2
33174
Bor

Webbadress:
www.borsautomation.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår