Vecka 25 Fredag 21 juni Grattis Alf, Alvar
Valuta
EUR 11.24 0.00 -0
GBP 13.28 -0.01 -0.012
USD 10.49 -0.01 -0.013
BÖRSEN 17:30
0.9%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Svensk produktion är bättre och närmare

De är specialister på plåt och hållbara lösningar. Möt Bors Press, familjeföretaget som spänner bågen för framtiden med investeringar och tillbygge.

 

 

– Svensk produktion ska inte bara vara närmre, den ska vara bättre. Vi vill visa att vi är i framkant genom att ta ansvar för hela kretsloppet. Helt enkelt visa varför man ska välja svensk produktion, säger Christian Karlsson.

Han är vd och delägare, andra generationen, i familjeföretaget Bors Press som med modern maskinpark och småländsk klurighet levererar ”plåtdetaljer i världsklass”. Målet är solklart:

– Vi vill ligga i absoluta toppen när det gäller både kvalitet, service och flexibilitet, säger Christian.

 

”Vi tar allt fler marknadsandelar och expanderar för att möta kundernas behov”, säger (fr v) Morgan Ström, Christian Karlsson och Ola Holm.

 

Maskininvesteringar och miljösatsningar

 

Framåtandan är tydlig. Man har nyanställt både på sälj- och tekniksidan för att möta kundernas behov i kommande projekt, man har investerat i nya maskiner och mätteknik för att producera högkvalitativa plåtdetaljer som används inom allt från bilindustri till telekom och möbelindustri.

Man har också investerat i en egen solcellsanläggning på 1250 m2 och bytt ut all belysning i produktionen till LED.

– Vi bygger för framtiden. Eftersom vi ser att vi tar marknadsandelar behöver vi expandera för att möta behoven, konstaterar Ola Holm, marknadschef.

 

 

Bors Press är specialister på plåtbearbetning, med fokus på laserskärning, kantpressning och stansning i material från 0,5-20 mm.

 

Växer med tillbygge under 2022

 

En expansion som allra tydligast tar sig uttryck i det planerade tillbygget på nästan 3000 m2 som är tänkt att starta nu under våren 2022.

– Vi har ett behov av att få in fler maskiner och ännu mer automation för att uppdatera och förbättra våra flöden. Därför bygger vi till, förklarar Christian.

Och samtidigt fortsätter Bors Press att utveckla sina nära samarbeten med kunderna.

– Vi brinner för långsiktiga samarbeten som är utvecklande för båda parter. Vi hittar unika lösningar och unika flöden som passar både oss och kunden väldigt bra. Det vinner alla på, konstaterar Morgan Ström, nyanställd teknisk säljare.

 

Bors Press är en komplett produktionspartner. Den nya koordinatmätmaskinen från Wenzel förstärker kvalitetskontrollen.

 

 

FAKTA
Bors Press – startades 1987 av Lennart Karlsson och Egon Steen. Verksamheten bedrevs i Bor som ligger 12 km utanför Värnamo. Bors Press AB är certifierade sedan 2002, enligt ISO 9001 och ISO 14001.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och Bors PressKONTAKTUPPGIFTER

Bors Press AB

(Bors Press AB)

Telefon: 0370658890
Mail: info@borspress.se

Besöksadress:
Kvadervägen 8
33173
BOR

Postadress:
Kvaderv. 8
33173
Bor

Webbadress:
www.borspress.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår