Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 31 Onsdag 4 augusti Grattis Arne, Arnold
Valuta
EUR 10.19 -0.02 -0.016
GBP 11.97 0.00 0
USD 8.61 0.01 0.007
BÖRSEN 17:30
0.81%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Smart arkitektur ett lönsamt val

Att bygga industrilokaler är en fråga om lönsamhet och produktionsflöden. bsv hjälper företagen att låta varumärket lysa genom fasaden.

 

Hur funkar detaljplanen när det är dags att bygga till? Räcker tomten till? Och hur ser visionen ut framåt så att vi inte bygger in oss i ett hörn? Frågorna är många när ett företag växt ur sina lokaler.
– Vi kan hjälpa till med detaljplan, projektering och projektledning, vi kan bistå med energioptimering, miljöutredningar och kunskap om infrastruktur i området. Allra helst vill vi lära känna våra kunder så väl att vi vet vad de behöver nästan innan de själva vet det, säger Annacarin Holm, regionchef syd bsv arkitekter & ingenjörer.

 

Sedan starten har bsv vuxit till dagens 94 anställda och finns numera representerade med åtta kontor, från Kalmar i öst till Göteborg i Väst. Johnny Grauengaard är vd och Annacarin Holm regionchef syd.

 

Kan hjälpa till att optimera flöden


Som arkitektkontor har man en lång tradition av goda relationer till industrin.
– Även om vi inte har detaljkunskaper i själva produktionen så ser vi flöden och kan hjälpa till att optimera dem, säger Annacarin.
Att komma in med nya ögon ger möjlighet att vända på nya stenar. Inte minst är det viktigt att hjälpa kunden tänka framåt.
– Om du har satt ett framtidsscenario kan du till exempel förbereda stomme och fundament för tillbygge redan när du bygger första etappen. Vi tycker också att det är väldigt viktigt att hitta en identitet i byggnaden, säger vd Johnny Grauengaard.

 

Det är kanske inte så konstigt att designstaden Värnamo också är navet för 50-årsjubilerande bsv arkitekter & ingenjörer. Här ett exempel på bsv´s design av WEMO Automation, inspirerad av företagets robotdesign.

 

Göra det lilla extra med fasaden


Visst blir det mycket prefab när du bygger industri, men ”de sista fem procenten” ger stora möjligheter att göra det där ”lilla extra”.
– Vi kan ge byggnaden karaktär och visa vad man sysslar med i verksamheten. Industrier ligger ofta vid städernas infarter och blir städernas ansikte utåt, så det är superviktigt att skapa en fin industriell arkitektur, säger Johnny.
Image är också viktigt ur ett medarbetarperspektiv.
– En fin fastighet kan man använda vid rekryteringar och såklart visa upp med stolthet för sina kunder.

 

Industrin växer och bygger till i hela Gnosjöregionen. Ett exempel är logistikföretaget 1337. ”Här inspireras vi av containers i olika färger till fasaderna som nu växer fram på Bredasten i Värnamo” säger Johnny Grauengaard.

 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & bsv.KONTAKTUPPGIFTER

bsv arkitekter & ingenjörer AB

(bsv arkitekter & ingenjörer AB)

Telefon: 010-1300300
Mail: info@bsv.se

Besöksadress:
Järnvägsgatan 3
33137
Värnamo

Postadress:
Järnvägsgatan 3
33137
Värnamo

Webbadress:
www.bsv.se