Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 42 Torsdag 21 oktober Grattis Ursula, Yrsa
Valuta
EUR 10 0.00 -0.003
GBP 11.86 -0.01 -0.01
USD 8.61 0.02 0.018
BÖRSEN 17:30
0.74%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Stora investeringar i toppmodern teknik

De är ledande inom precisionssvarvning till krävande kunder inom automotive och tillverkande industri. Inga utmaningar är för tuffa för Bufab Lann.


Många förknippar Bufabgruppen med trading inom C-Parts. Att man också bedriver egen tillverkning, med Bufab Lann som största aktör, kommer som en överraskning för somliga. Och överraskad blir man vid ett besök på anläggningen i Värnamo som rymmer kapacitet och maskinutrustning utöver det vanliga.

 

Under de senaste åren har Bufab Lann investerat mer än 100 miljoner i ny teknik. Toni Kyntäjä bemannar en av CNC-maskinerna.

 

Kraftig tillväxt de senaste åren


– Vi är mycket framgångsrika på det vi gör. Vi är ledande inom precisionssvarvning även i riktigt tuffa material, och vi har vuxit kraftigt de senaste tre åren, från 150 till 250 miljoner, berättar försäljningschef Örjan Frejd.
Framför allt handlar det om tillväxt med befintliga kunder.
– Men vi har också nya kunder och nya affärer varav den allra största affären vi tagit någonsin är till en ny kund inom automotive, säger Örjan.

 

Hyllas av kravställande kunder


Vi pratar om ett segment som ställer hårda krav på kvalitet, spårbarhet och leveransprecision. Bufab Lann är certifierade enligt IATF 16949, och är högt rankade i branschen där man genom åren belönats med bland annat Volvos utmärkelse ”Supplier of the year”.


Men så håller man sig också med det senaste vad gäller teknik.
– Vi har gjort stora investeringar på över 100 miljoner de senaste två åren. Nu är vi rustade för nya projekt och spännande affärscase, säger Örjan.

 

Nya rundbordsautomater finns med bland de senaste investeringarna hos Bufab Lann. ”Vi är väl rustade för nya, spännande affärscase” säger en nöjd Örjan Frejd.

 

Offensiva investeringar i ny teknik


Teknikbredden är unik och investeringarna har skett på alla områden, från CNC-maskinerna för små och medelstora serier via de CNC-styrda flerspindliga maskinerna för medelstora och stora volymer – till rundbordsautomaterna för de riktigt stora serierna.


Dessutom har Bufab Lann investerat i utökad kvalitetsutrustning på mätsidan, ett nytt spånhanteringssystem för återvinning av skärolja samt ett råmaterialhanteringssystem integrerat med företagets MPS-system.
– Allt som allt har vi ökat vår kapacitet rejält. Vi är konkurrenskraftiga och kvalitetssäkrade hela vägen, från uppstart med prototyper till serieproduktion i höga volymer, säger Örjan Frejd.

 

Investeringarna på kvalitetssidan innefattar bland annat ett avancerat visionsystem som kan mäta upp till 500 detaljer per minut, berättar Mats Berg, produktionstekniker.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Bufab Lann AB

Telefon: 0370699400
Mail: bufab.lann@bufab.com

Besöksadress:
Margretelundsv. 8 b
33134
VÄRNAMO

Postadress:
Box 445
33124
Värnamo

Webbadress:
www.bufab.com/bufab-lann/