Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 29
Måndag 13 juli
Grattis Joel, Judit
Valuta
EUR 10.38 0.00
GBP 11.54 -0.06
USD 9.16 -0.01
BÖRSEN 14:10
1.4%

Bufab har förvärvat Rudhäll Industri AB

Bufab har förvärvat det svenska bolaget Rudhäll Industri AB i vilka tre helägda dotterbolag ingår.

 

"Jag är mycket glad att kunna välkomna Rudhäll till Bufabkoncernen. Rudhäll är kända som en stark aktör på den svenska och europeiska marknaden. Under de senaste ett och ett halvt året har vi lärt känna Jesper och hans team och kunnat se stora likheter med Bufab i deras sätt att skapa kundvärde genom att vara lösningsorienterade och entreprenöriella. Vi är övertygade om att Rudhäll kommer passa in och fortsätta att  att växa som medlem i Bufabkoncernen. Samtidigt är vi övertygade om att förvärvet kommer att stärka Bufabs erbjudande till våra kunder ytterligare med en bredare  produktportfölj, utökad egentillverkning och större inköpskapacitet i Kina" säger Johan Lindqvist, VD för Bufab Sweden AB och segmentschef för Bufabs segment Sweden.

 

"Genom att ingå i Bufabkoncernen kan vi fortsätta förbättra vår kundservice och utveckla vår verksamhet på samma sätt som tidigare, men med utökade möjligheter. Det kommer att vara "business as ususal", med samma höga ambitionsnivå som alltid. Jag är glad att fortsätta som VD för Rudhäll, och ser tillsammans med hela teamet  fram emot att samarbeta med Bufabs organisation", säger Jesper Emanuelsson, VD för Rudhällgruppen.

 

Rudhällgruppen producerar och distribuerar industrikomponenter och system till den svenska och europeiska marknaden och är specialiserade inom skärande bearbetning. Verksamheten är organiserad i tre enheter i Sverige och en i Kina. Ungefär hälften av den totala omsättningen avser handel och den andra halvan består av egen tillverkning. Rudhäll startades 1952 och har sedan 2004 ägts och drivits av den nuvarande VD:n Jesper Emanuelsson. Under hans ledning har företaget vuxit både organiskt och via förvärv till att bli en internationell supply chain partner åt kunder inom flera verksamhetsområden. 2017 hade Rudhällgruppen 74 anställda och omsatte ca 210 MSEK med en rörelsemarginal på 9%.

 

Läs mer härKONTAKTUPPGIFTER

Bufab Sweden AB

Telefon: 0370696900
Mail: info@bufab.com

Besöksadress:
Stenfalksv. 1
33141
VÄRNAMO

Postadress:
Box 2266
33102
Värnamo

Webbadress:
www.bufab.com