Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 48 Söndag 4 december Grattis Barbara, Barbro
Valuta
EUR 10.88 0.03 0.025
GBP 12.68 0.05 0.047
USD 10.32 0.01 0.008
BÖRSEN 17:30
0.25%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Ökad efterfrågan på hållbar ytbehandling

Som en av få svenska ytbehandlare med helt slutet system ser Cromtjänst hur allt fler kunder förstår vikten av att handla lokalt och miljövänligt.

 

 

Cromtjänst i Vaggeryd var tidigt ute med sin avloppsfria anläggning där allt processvatten återvinns. Ett medvetet och långvarigt miljöarbete gör att produkter som ytbehandlas här kan Svanenmärkas. 

– Det ser vi som vårt trumfkort just nu. Vi har haft det så här i 19 år men först nu börjar vi se att vi får direkta ordrar på grund av att vi har slutna system och en miljövänlig produktion, säger Peter Johansson som äger och driver familjeföretaget Cromtjänst.

 

Hållbarhet är en allt viktigare faktor för kunderna. Tack vare ett helt slutet system kan produkter som ytbehandlas hos Cromtjänst också Svanenmärkas.

 

Allt fler jobb plockas hem till Sverige

 

Att kunder efterfrågar hållbar ytbehandling på ett helt nytt sätt får också andra konsekvenser, där även coronapandemin har bidragit.

– Problematiken kring transportvägar från Fjärran Östern gör att service, leveranstid och kvalitet väger tyngre. Vi ser en klart ökad efterfrågan från kunder som vill ha en lokal leverantör – och det även i större volymer. Nya jobb, nya kunder och nya utmaningar, konstaterar Peter.

 

Närproducerat med lång livslängd – ett bra val för miljön.

 

Växer inom ytbehandling för teknisk funktion

 

Offentlig inredning har länge varit ett viktigt kundsegment, men här tog det stopp under ett besvärligt 2020. Däremot har Cromtjänst fortsatt att öka med förfrågningar från andra håll.

– Vi har knutit till oss flera större kunder inom tillverkningsindustrin där vi kan skapa ett långvarigt engagemang, så nu taggar vi upp och ökar produktionen, säger Peter.

Bland annat är tillväxten stark inom armaturindustrin som efterfrågar förkromning med maximal måttnoggrannhet.

 

Förkromning, förnickling, mattförkromning och förzinkning – Cromtjänst är experter på ytbehandling både för teknisk funktion och ytfinish.

 

Personalen – vår största styrka

 

Cromtjänst har bistått svensk industri med förkromning, förnickling, mattförkromning och förzinkning i mer än 50 år. Det är en bransch med stora svängningar, korta ledtider och snabba ryck.

– Personalen är vår största styrka, det är ju de som utför allt arbete. Därför vill vi hela tiden jobba med förbättringar som gynnar både miljö, hållbarhet och våra medarbetare, säger Peter.

 

Peter och Eva Johansson äger och driver familjeföretaget Cromtjänst i Vaggeryd med 25 anställda.

  

 

FAKTA CROMTJÄNST I VAGGERYD AB

Expert på avancerad teknik och ytbehandling, bistår svensk industri med förkromning, förnickling, mattförkromning, förzinkning, slipning och polering.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Cromtjänst i Vaggeryd AB

(Cromtjänst i Vaggeryd AB)

Telefon: 039336030
Mail: info@cromtjanst.se

Besöksadress:
KARLAVÄGEN 39
56730
Vaggeryd

Postadress:
BOX 102
56722
Vaggeryd

Webbadress:
www.cromtjanst.se