Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 33 Torsdag 18 augusti Grattis Ellen, Lena
Valuta
EUR 10.6 0.03 0.027
GBP 12.54 0.02 0.017
USD 10.5 0.11 0.113
BÖRSEN 17:30
1.17%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

MED DEN DIGITALA FABRIKEN SOM MÅL

Automatiserad produktionsuppföljning är bara början. Systemet Balthzar gör det möjligt att komplettera med en lång rad tjänster i den digitala fabriken.

 

 

Att maskiner i modern produktionsmiljö producerar mängder av data är en självklarhet idag. För tillverkande industri handlar utmaningen om att fånga upp data, analysera och besluta om relevanta åtgärder. Stopptidsuppföljning, OEE/TAK-analyser och cykeltidsmätning – allt för att optimera produktion och lönsamhet.

– Produktionsuppföljning är ofta det våra kunder frågar efter initialt. Sedan upptäcker man hur mycket mer man kan använda Balthzar till, säger Per Lorentsson, Delacroy IT-Konsult AB.

 

”Den absolut största skillnaden när du får in ett system för produktionsuppföljning är att du kan vidta åtgärder och förbättringar baserade på fakta”, säger Per Lorentsson som utvecklat Balthzar.

 

Mäter all sorts bearbetning

 

I mer än 15 år har han utvecklat och förfinat det system som idag är Balthzar. Ett mjukvarusystem som plötsligt gör automatiserad produktionsuppföljning tillgänglig även för små och medelstora företag, oavsett maskinpark och tillverkningsteknik.

– Plåtbearbetning, skärande bearbetning eller plastindustri spelar ingen roll. All sorts bearbetning, till och med manuella processer, kan mätas och analyseras med Balthzar. Och antalet maskiner spelar ingen roll. Våra kunder har allt ifrån ett fåtal till närmare 200 maskiner, säger Per.

 

 

Kvalitetsutfall och processvärden

 

Balthzar kan också användas för att mäta kvalitetsutfall eller för att fånga processvärden som tryck och temperatur och därmed bli till ett verktyg för löpande kontroll av hela processen.
– Nyckelordet för oss är tillsammans. Allt vi gör sker tillsammans med våra kunder för att effektivisera och förenkla deras vardag, säger Per.

 

 

”Vi vill förenkla våra kunders vardag”, säger Per Lorentsson, här på besök med genomgång av Balthzar ute hos kund.

 

Analys och åtgärd

 

Och intresset växer snabbt för den här typen av investering. Samtidigt, påpekar Per, är det viktigt att veta varför man investerar i automatiserad produktionsuppföljning:

– Du måste ha en tydlig målsättning med vad du vill uppnå. Vilket är ditt problem? Står maskiner stilla för mycket? Är cykeltiderna för långa? Analysera de siffror du får fram och hitta de åtgärder som är förhållandevis enkla att utföra samtidigt som de ger ett gott utfall. Det är nyckeln.

 

 

FAKTA DELACROY AB

Deras system hanterar miljontals transaktioner dygnet runt och förser kunder med viktig information. Det kan vara allt från att analysera stopporsaker i en specifik maskin till att titta på avvikelser i kvalitetskontroller eller processvärden.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Delacroy IT-Konsult ABKONTAKTUPPGIFTER

Delacroy

(Delacroy)

Telefon: 037183830
Mail: info@delacroy.se

Besöksadress:
Stötabog. 1
33433
Anderstorp

Postadress:
Stötabog. 1
33433
Anderstorp

Webbadress:
www.balthzar.se