Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 03
Torsdag 21 januari
Grattis Agnes, Agneta
Valuta
EUR 10.1 0.00
GBP 11.39 0.00
USD 8.33 -0.02
BÖRSEN 19:30
0.89%

Visst har storleken betydelse

Demex Coating i Smålandsstenar är helt unik med en pulverlackeringslina som klarar gods upp till 9 meter – och som dessutom lackerar på varmförzinkat.

 

– Vi är en av få anläggningar i världen som kan ta gods upp till 9,1 x 2,6 x 0,6 meter i vår helautomatiska ”Power & free”-anläggning, berättar vd Jeremy Malmström.

 

Unik förbehandling för varmförzinkat

 

Att man dessutom lackerar på varmförzinkat material gör anläggningen än mer unik. Många inom lackeringsbranschen avstår helt och hållet från detta eftersom förbehandlingen är så krävande för ett lyckat resultat.

– Och hemligheten med vår anläggning är just förbehandlingen. Vi använder en modern teknik som gör lackeringen hållbar, smidig och kostnadseffektiv med oslagbar vidhäftning, säger Jeremy.

 

”Hemligheten med vår anläggning är förbehandlingen”, säger Jeremy Malmström, vd i nystartade Demex Coating AB.

 

God kapacitet för legolackering

 

Demex Coating är ett nystartat företag som vuxit fram ur moderbolaget Demex AB:s behov av pulverlackering. Demex som tillverkar stängsel och grindar i framför allt varmförzinkat har sett en ökad efterfrågan på pulverlackerade produkter, och för att ta ett eget grepp om processen valde man att bygga upp en egen pulverlackeringslina.

– Vi har god kapacitet att ta emot gods för legolackering och tillsammans med vårt moderbolag kan vi även utföra tjänster inom metallbearbetning, som kapning, borrning, laserskärning och svetsning, säger Jeremy.

Förhoppningen är att företag med utmanande godsstorlekar och med specialbehov inom just varmförzinkat ska upptäcka möjligheterna hos Demex Coating.

– Vi tar oss an både små och stora uppdrag och vill växa med våra kunder, säger Jeremy.

 

Den helautomatiska pulverlackeringslinan bemannas av ett sammansvetsat gäng hos Demex Coating.

 

Flexibla och kundunika lösningar

 

Med den unika förbehandlingen och en högeffektiv lina minimeras cykeltiderna. Färgbyte sker på mindre än fem minuter och pulverboxen är utrustad med den senaste tekniken.

– Vi har en av marknadens modernaste anläggningar där för- och efterarbete pågår utan tidspress från lackeringslinan, vilket ger möjlighet till extremt flexibla och kundunika lösningar, säger Jeremy.

Demex Coating är specialiserade på lackering av varmförzinkade produkter men lackerar också råstål och aluminium. Man erbjuder även tjänster inom elförzinkning, varmförzinkning och våtlackering.

 

Världsunik lackeringsanläggning i Smålandsstenar. Demex Coating kan lackera godsstorlekar upp till 9,1 x 2,6 x 0,6 meter.

 

 

 

 

FAKTA Demex Coating AB

Vi erbjuder legolackering på all metall. Vi utför pulverlackering på skrymmande, varmförzinkade produkter upp till 9 meter långa.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Demex Coating ABKONTAKTUPPGIFTER

Demex Coating AB

(Demex Coating AB)

Telefon: 0371-33640
Mail: info@demexcoating.se

Besöksadress:
N SLÄTHULTSVÄGEN 9
33330
Smålandsstenar

Postadress:
N SLÄTHULTSVÄGEN 9
33330
Smålandsstenar

Webbadress:
demexcoating.se