Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 46
Torsdag 14 november
Grattis Emil, Emilia
Valuta
EUR 10.68 -0.04
GBP 12.48 -0.01
USD 9.69 -0.05
BÖRSEN 18:40
-0.3%

DS Smiths spillmaterial blir konst

Dammet är myggorna i verkstaden. Du viftar bort det från ögonen eller spottar av det från läppen. Det som de flesta förkastar, ser andra möjligheter i.

Konstelever från tre olika designhögskolor; Konstfack i Stockholm, Högskolan för design i Göteborg, samt Linnéuniversitetet i Växjö har visat att man genom återvinning och förnyelse kan skapa vacker konst av industriers avfall. Tolv företag har samarbetat med eleverna och ett av dessa är DS Smith i Värnamo.

Fyra elever från universitetet Konstfack i Stockholm har under året besökt fabriken i Värnamo och fått bekanta sig med vårt företag och vår verksamhet. Därefter har de fått tillgång till spill-material från vår produktion i form av damm och wellpapp. Dessa material har sedan eleverna använt som grund i skapandet av sina konstverk.

En elev har av damm skapat plattor som satts samman till en skärmvägg som exempelvis kan användas för att dela av en kontorsmiljö. En annan elev har inspirerats av oljudet i fabriksmiljön och har av dammet skapat en ljudinstallation som ger vackra toner. Den tredje eleven fångades av doftintrycken i wellpapp-fabriken och har genom sitt konstverk återskapat upplevelsen av wellpapp-doften. Den fjärde eleven har undersökt spillmaterialets framtida roll i arkitektur och därför använt dammet som fyllnadsmaterial i golvsprickor.

 

Dessa fyra konstverk finns tillsammans med övriga elevers bidrag, att se som del i utställningen ’Wasteland’ på Vandalorum i Värnamo fram till och med den 13 januari 2019.

 

https://www.dssmith.com/sv/packaging/om-oss/nyheter/nyheter2/2018/11/ds-smiths-spillmaterial-blir-konstKONTAKTUPPGIFTER

DS Smith Packaging

(DS Smith Packaging)

Telefon: 037042000
Mail: barbro.berggren@dssmith.com

Besöksadress:
Wellv. 2
33192
VÄRNAMO

Postadress:
Box 504
33125
Värnamo

Webbadress:
www.dssmithpackaging.se