Vecka 28 Söndag 14 juli Grattis Folke
Valuta
EUR 11.49 0.08 0.083
GBP 13.68 0.00 0
USD 10.53 0.04 0.041
BÖRSEN 17:30
2.28%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Mot framtiden med ny vd och nya lokaler

Utveckling och produktion av arbetsplatsutrustning med hög teknikhöjd är deras vardag. Nu lämnar Elka Hillerstorp för flytt till nya lokaler i Lanna.

 

– Det är rätt häftiga slutprodukter vi jobbar med, produkter som gör människors vardag och arbetsplats bättre och som används varje dag. Det känns riktigt spännande för mig som kommer ifrån en annan bakgrund, säger Daniel Krusebrant.
Det har gått snart ett år sedan Daniel lämnade Blowtech och formblåsningsindustrin för att ta över som vd för Elka Produkter, en verksamhet som är ”mer verkstad än processindustri”.
– Många förknippar fortfarande Elka med de hockeyhjälmsgaller som producerades här fram till för 10-15 år sedan, men idag tillverkar vi helt andra saker, säger Daniel.

 

 

Special med stor teknikhöjd


Dels handlar det om arbetsplatsutrusning i form av höj- och sänkbara arbetsbord, packbord, påbyggnadsdetaljer, svetsbord, verktygsvagnar, kundanpassade specialbord och lyftpelare med inbyggd elektronik. Dels handlar det om avskärmning och bullerdämpning för industrin.
– Det är de här produkterna som är framtiden för oss. Vi går mot alltmer special med mer teknikhöjd. Det utmanar och utvecklar oss på ett annat sätt och det är här vi blir konkurrenskraftiga när vi får kombinera olika tekniker till en riktigt bra slutprodukt, säger Daniel.

 

Avskärmning och bullerdämpande väggar tillverkas hos Elka, från plåtrulle till färdig produkt.

 

 

Det mesta och bästa inom arbetsplatsutrustning


Med hjälp av starka underleverantörer i Gnosjöregionen och den egna starka kompetensen inom konstruktion, produktutveckling och produktion servar Elka moderbolaget Gigant AB med ”det bästa av det mesta inom arbetsplatsutrustning”. Utrustning som används inom industri, lager, logistik och bygg.
– Dessutom har vi ett antal OEM-kunder som säljer nischat till specifika branscher, säger Daniel.

 

Arbetsglädje. Elka består av en liten familjär organisation på 15 personer. Igor Kuskulov och Patrick Dravnieks testar lyftkraften i specialbordet.

 

 

Fokus på framtidens produktion


Under hösten går nu flyttlasset från Hillerstorp till Lanna där Elka flyttar in i Moels tidigare lokaler på Kulltorpsvägen. I samband med flytten avyttrar man den del av produktionen som handlat om trådbockning och trådsvetsning för att fokusera helt på produktion av framtidens arbetsplatsutrustning.

 

Hej Lanna! Elka Produkter med Daniel Krusebrant i spetsen flyttar in i nya lokaler under hösten – och utvecklar sin produktion av arbetsplatsutrustning.

 

 

 

Fakta: Elka erbjuder utveckling och produktion av arbetsplatsutrustning. En samarbetspartner för industrikunder som vill skapa en hållbar arbetsmiljö.

 

 

Text: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Elka ProdukterKONTAKTUPPGIFTER

Elka Produkter AB

Telefon: 0370373390
Mail: info@elka.se

Besöksadress:
Kulltorpsvägen 92, Lanna
33374
Bredaryd

Postadress:
Kulltorpsvägen 92, Lanna
33374
Bredaryd

Webbadress:
elka.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår