Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 38
Torsdag 20 september
Grattis Elise, Lisa
Valuta
EUR 10.35 -0.06
GBP 11.66 -0.05
USD 8.87 -0.03
BÖRSEN 18:47
0.18%

Full gas för Gnosjöregionens näringsliv!

Snart går startskottet för Affärsracet 2018 på Scandinavian Raceway. Den unika mässan som blivit en gemensam plattform för Gnosjöregionens företag.

 

Den 30-31 maj går Affärsracet av stapeln för femte gången. Förutsättningarna för nya affärer, bättre kontakter och smartare samarbeten har aldrig varit bättre bland regionens 12 000 företag som tillsammans omsätter cirka 70 miljarder kronor. 
- Nytt för i år är att vi arrangerar mässan tillsammans med Business Gnosjoregion AB som är vår gemensamma plattform för regionens fyra kommuner och näringslivsbolag: Värnamo, Vaggeryd, Gislaved och Gnosjö, säger Micael Ragnar, projektledare.
 
"Affärsracet handlar om nätverkande. Vi visar styrkan, mångfalden och bredden i vår region." säger Micael Ragnar, projektledare.
 

Utmaning till internationalisering

Årets tema är Affärsracet Opportunities - allt är möjligt i Gnosjöregionen. Första mässdagen siktar globalt med fokus på internationalisering.
- World Business Tour genomför vi i samarbete med Handelskammaren Jönköping som jobbar med de här frågorna varje dag. Vi kommer att få möta ett antal ambassader, stödorganisationer och lokala och regionala företag som har lyckats nå en internationell marknad, berättar Micael.
 
På några dagar förvandlas Scandinavian Raceway från motorbana till mässområde. Affärsracet är en unik mässa eftersom det inte handlar om bransch utan om ett geografiskt område som marknadsför sig utåt.
 

Gnosjöregionens Riksdag

Andra mässdagen ligger fokus på Sverige. Varje dag påverkas man som företagare av olika politiska beslut.
- I Gnosjöregionens Riksdag kommer vi att samla samtliga riksdagspartier för en debatt om näringslivspolitiska frågor i sann Gnosjöanda. Debatten kommer att utgå från vår regions behov där du har möjlighet att påverka vilka ämnen som ska tas upp, berättar Micael.
Johan Wester, programledare från bland annat På Spåret och Hipp Hipp får den delikata utmaningen att vara moderator.
 

Utmana kollegorna på motorbanan

Affärsracet innehåller som traditionen bjuder även en festkväll med trerättersmiddag, mingel och förstklassig underhållning av hemlig gäst. Festen hålls på Glashuset i Gislaved. 
Den som vill ha ännu mer av guldkant och festliga inslag kommer inte att bli besviken. Du kan provköra Tesla, åka helikopter över Anderstorp och liksom tidigare år utmana kollegor och konkurrenter på motorbanan i ett fartfyllt race med bara en vinnare.
- Vi har tio bilar till förfogande och här kan det gå hett till. Hornen brukar växa ut på de flesta, säger Micael och skrattar.
 
Ta chansen att testa motorbanan på riktigt! Utmana kollegor och konkurrenter och visa vad ni går för!
 
 
Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se


KONTAKTUPPGIFTER

Enter Gislaved AB

Telefon: 0371-80600
Mail: info@entergislaved.se

Besöksadress:
Stortorget 2
33230
GISLAVED

Postadress:
Stortorget 2
33230
Gislaved

Webbadress:
www.entergislaved.se