Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 23
Måndag 1 juni
Grattis Gun, Gunnel
Valuta
EUR 10.47 -0.04
GBP 11.64 -0.03
USD 9.43 -0.01
BÖRSEN 08:35
-0.64%

0

De frigör resurser till kärnverksamheten

Företagen har pengar att tjäna på att se över sin montering. Det menar Exmo AB som erbjuder monteringslösningar för både små och stora företag.

Affärsidén är enkel - att bistå företag med lösningar inom montering, packning, efterbearbetning och lagerhållning. Ett koncept som på drygt 10 år har tagit Exmo AB från noll till 14 miljoner i omsättning och en personalstyrka på 23 personer. 2013 utsågs man dessutom till en av Dagens Industris Gasellföretag för sin snabba tillväxt.


Spara pengar på att lägga ut monteringen. Exmo AB utför allt ifrån montering av en liten detalj till slutmontering av komplexa produkter, som den här säkerhetsventilen med 38 komponenter.

Kraftiga besparingar på montering

- Vår styrka är att vi har hela linan, allt ifrån att hjälpa kunden att hitta leverantörer till att montera, packa och leverera till slutkund, säger Albin Skärve, marknadsansvarig.

Och just när det gäller monteringen skulle många företag kunna göra kraftiga besparingar menar man.
- Ofta har företagen inte riktigt koll på vad monteringen kostar idag eftersom det är ganska svårt att göra en kalkyl där du får med alla faktorer. Men de som gör en kostnadskalkyl väljer oftast att lägga ut monteringen, säger VD och delägare Kent Gillberg.


Exmo AB tar hand om all typ av efterbearbetning av plast- och gjutgodsprodukter, men även detaljer till bland annat fordonsindustri. Här utförs gängning av bottenplugg till oljetråg av Petro Marek.

Rationella och kostnadseffektiva lösningar

Marie Gillberg, ekonomiansvarig, instämmer:
- Om en monteringsavdelning ska bära sig för ett företag behöver man i regel sysselsätta 5-6 personer. Har du bara en eller två tjänster på montering lönar det sig att leja bort den. Hos oss ser du kostnaden direkt, vi jobbar rationellt och kostnadseffektivt.

Många av Exmos kunder är just företag som tittat över sina kostnader och som ser vinsterna i att frigöra personal och tid till sin kärnverksamhet.


Packning kan innebära allt ifrån en enkel påse med skruvar till skrymmande och ömtåliga produkter i komplexa emballage. Här packas slangklämmor av Martina Johansson (tv) och Milanka Bezbradica (th).

Helhetslösningar allt vanligare

En annan typkund är företaget som bara har ett säljkontor och som köper en helhetslösning. Det innebär att Exmo tar över det totala logistikansvaret, sköter inköp och avrop av ingående komponenter, monterar och efterbearbetar, lagerhåller och packar för leverans till slutdestination.
- En trygg resurs för det nystartade bolaget, handelsföretag och andra företag, säger Albin Skärve.


Exmo lagerhåller reservdelar, ingående komponenter och färdigt gods samt hanterar logistiken för många företag. En fråga om bekymmersfrihet, säger Albin Skärve, Kent Gillberg och Marie Gillberg som alla ingår i företagsledningen.

Tillväxt på gång i Gnosjöregionen

Tyngdpunkten av kunder har hittills legat i Göteborgsområdet, men allt fler företag i Gnosjöregionen har också upptäckt fördelarna med att lägga ut delar av sin verksamhet.

- Vi brukar säga, välkommen till bekymmersfriheten. Vi vill vara en osynlig men påtaglig tillgång i hela tillverkningsprocessen. Ett svenskt legoföretag med småländska värderingar - närhet, trygghet och lönsamhet. Du får rätt produkt till rätt pris och i rätt tid, säger Kent Gillberg.

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se.


KONTAKTUPPGIFTER

Exmo AB

(Exmo AB)

Mail: info@exmo.se

Besöksadress:
Västra Götgatan 4
33432
ANDERSTORP

Postadress:
V. götg. 4
33432
Anderstorp

Webbadress:
www.exmo.se