Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 30 Söndag 1 augusti Grattis Per
Valuta
EUR 10.21 0.04 0.04
GBP 11.96 0.02 0.016
USD 8.6 0.04 0.044
BÖRSEN 17:30
-0.43%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Exmo – din partner utanför boxen

 

Från prototyp till serieproduktion – Exmo i Anderstorp är mästare på att ta innovativa produkter i mål med kostnadseffektiva funktionslösningar.

 

 

Mendis hjärnträningsband, Vaunis skorstensfria eldstäder, energilagringssystemet PLS och ergonomistolen BackApp är exempel på produkter som tillverkas av underleverantörer i Gnosjöregionen och monteras och levereras från Exmo.

– Många företag går ifrån sin kärnverksamhet för att göra det där lilla extra med montering och packning, och det är här vi kommer in i bilden, säger Johan Dahl, sälj- och marknadsansvarig.

Visst kan det finnas företag som tvekar inför tanken att bli mer lönsamma genom att outsourca sådana tjänster.

– Men lönsamheten ökar absolut, konstaterar vd Kent Gillberg.

 

Hjärnträningsbandet Mendi är en innovativ produktnyhet som tillverkas hos Exmo.

 

Skorstensfria eldstaden Vauni tillverkas i Gnosjöregionen och monteras hos Exmo. Försäljningen har mångdubblats under pandemin.

 

Tog fram prototyp på 2,5 vecka

 

Ofta får Exmo hjälpa kunden hela vägen från idé till färdig produkt. Ibland kan det handla om utvecklingsprojekt som tar flera år, andra gånger går det snabbt, som när ett Göteborgsföretag behövde en handspritdispenser i början av coronapandemin.

– Då tog vi fram prototypen till Handsy på 2,5 vecka. Handsy är nu i full produktion och kan ses över hela Europa. Vi har gått allt mer mot att rita själva åt våra kunder så att vi kan ta fram prototyper färdiga för serietill­verkning, säger Kent.

 

”Gör det ni är bra på – resten fixar Exmo”, säger Johan Dahl (tv) och Kent Gillberg (th).

 

Elektronikmontering i säkerhetsprodukter

 

Ett exempel är crossfit-inspirerade utegymmet Muddus som Exmo hjälpt Skaite Group att utveckla under pandemin. Serieproduktion har precis dragit igång. Ett annat exempel är ett välrenommerat europeiskt säkerhetsbolag vars svenska avdelning vänt sig till Exmo för att ta fram och utveckla en rad produkter som bland annat kommer att användas inom militära anläggningar.

– Vi designar produkterna tillsammans med kund, monterar elektroniken, testar enheterna och skickar direkt till slutkund. Det är en fjäder i hatten att vi har fått det här förtroendet, säger Johan.

Samtidigt ökar förfrågningarna inom volymproduktion av olika slag.

– Just nu håller vi på att automatisera för ett mångmiljonprojekt. Det är mycket på gång som gör att vi behöver expandera rejält framöver, konstaterar Kent.

 

Här pågår montering av elektronik till ett automationsskåp. Exmo ska också bygga till för utökad montering av finelektronik.

 

 

 

FAKTA EXMO AB

Vi hjälper kunden med totala produktionslösningar och automatiserad volymproduktion. Även legomontering, legotillverkning och paketering.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & ExmoKONTAKTUPPGIFTER

Exmo AB

(Exmo AB)

Mail: info@exmo.se

Besöksadress:
Västra Götgatan 4
33432
ANDERSTORP

Postadress:
V. götg. 4
33432
Anderstorp

Webbadress:
www.exmo.se