Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 42 Fredag 22 oktober Grattis Marika, Marita
Valuta
EUR 10 -0.01 -0.006
GBP 11.87 -0.01 -0.007
USD 8.6 0.01 0.014
BÖRSEN 17:30
0.74%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Teamwork med ständiga förbättringar

Alltid snäppet bättre – det är grundfilosofin hos Falks Metall som har utvecklat sitt system för att säkra kvalitet och effektivitet i världsklass.

 

– Vi kallar det för Falkwork®, vårt ständiga förbättringsarbete tillsammans med vår höga grad av teknikutveckling och vår företagskultur, säger Anna Falk, försäljningsansvarig.
I en högautomatiserad anläggning bearbetas artiklar i de flesta förekommande material. CNC-svarvar och transfermaskiner kompletteras med en FMS-anläggning samt automatiserade möjligheter till efterbearbetning, avancerad mätning och 100 procents inspektionskontroll.

 

Falkwork® är en filosofi baserad på teamwork, struktur och ständiga förbättringar som säkrar kvalitet och effektivitet i världsklass.

 

Viktiga interna utbildningar


– Som leverantör till fordonsindustrin är vi IATF-certifierade och som ett viktigt led i förbättringsarbetet tar vi kontroll över avvikelser och bygger interna utbildningar utifrån det. Vi har inte haft några kundavvikelser alls detta år, och denna kvalitet och kompetens kommer ju också alla våra andra kunder till del, säger Per Falk, vd.
Ett tydligt tecken på att man landat rätt är den feedback som kunderna ger, liksom det faktum att man just nu växer starkt inom särskilda kundsegment.

 

Ett standardiserat arbetssätt för fullständig spårbarhet är nyckeln för att lyckas i sin strävan mot noll fel.

 

Växer på marinsidan


– Vi är väldigt duktiga på att bearbeta tuffa rostfria material och vi ser just nu att efterfrågan inom marint växer så det knakar, säger Roland Mellin, teknikansvarig samt ansvarig för den interna satsningen på kompetensutveckling och utbildning som vuxit under coronakrisen.
– Kan man behålla sin personal och samtidigt vidareutveckla dem genom ett kompetenslyft så står vi redo när det vänder uppåt igen. Det här är ett långsiktigt arbete som gör oss jättestarka, säger Magnus Ericsson, produktionschef.

 

Med en offensiv investeringstakt på mellan 10-15 miljoner varje år har Falks Metall lagt grunden för en teknikintensiv produktionsanläggning. Från vänster: Roland Mellin, Magnus Ericsson, Anna Falk och Johan Larsson.

 

Stark och stabil aktör


Familjeföretaget Falks Metall har en lång historia och mer än en gång har man pressat sig själv genom nålsögat och dragit lärdom av tidigare kriser.
– Att driva företag är som livet i stort, det går upp och det går ner, men vi har sparat vilket gör att vi har en väldigt bra ekonomi, och därför reder vi ut detta, säger Gunilla Ljungkvist, ekonomiansvarig.

 

Falks Metall i Gnosjö har ett 40-tal anställda och grundades 1946 av Per Falks (tv) farfar. Peter Backler (th) har arbetat i företaget mer än 30 år.

 

 

 

FAKTA FALKS METALL AB

Vi är kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISO9001, ISO14001 och bilindustrins standard IATF 16949. Vi har lång erfarenhet från kunder inom automotive och vet vikten av ett standardiserat arbetssätt för att möta kravet på noll fel.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 

 

 KONTAKTUPPGIFTER

Falks Metall AB

(Falks Metall AB)

Telefon: 0370332600
Mail: info@falksmetall.se

Besöksadress:
Marieströmsv. 7
33532
GNOSJÖ

Postadress:
Marieströmsv. 7
33532
Gnosjö

Webbadress:
www.falksmetall.se