Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 32 Torsdag 11 augusti Grattis Susanna
Valuta
EUR 10.36 0.00 -0.004
GBP 12.27 -0.03 -0.029
USD 10.02 -0.05 -0.046
BÖRSEN 10:59
-0.05%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Finnvedens Bil storsatsar i regionen

Den nya anläggningen på Baldersvägen i Gislaved är en storsatsning av Finnvedens bil. På samma plats som tidigare – med 50 procent ökad byggnadsyta.

 

Finnvedens Bil har tagit allt fler marknadsandelar de senaste åren. En del hänger förstås ihop med Volvos utvecklade modellprogram och den tydliga rörelsen mot premium som varumärke.
– Men vi tror också att det beror på att vi tar hand om kunderna på ett bra sätt. Vår ägare, Liljedahl Group, satsar långsiktigt i bygden och den nya anläggningen i Gislaved är ett bevis på att vi fortsätter att satsa lokalt där kunderna finns, säger Robert Larsson, vd Finnvedens Bil.

 

Den nya anläggningen i Gislaved beräknas stå klar i slutet av 2019.

 
Bygget drar igång efter sommaren


Den nya anläggningen i Gislaved kommer att byggas på samma ställe som lokalerna finns idag men bli ungefär 50 procent större. Bygget beräknas dra igång efter semestern samtidigt som man i mesta möjliga mån kommer att hålla verksamheten igång.
– Det blir en anläggning som uppfyller Volvos och Renaults märkeskriterier för framtiden, med bilförsäljning, service och reservdelsförsäljning, säger Robert Larsson.

 
Nya arbetstillfällen i Gislaved


Investeringen som beräknas landa på cirka 30 miljoner SEK och kommer också att skapa nya arbetstillfällen.
– Vi har redan nu utökat teamet både på säljsidan och verkstaden för att vara igång när allt är på plats. Satsningen är också viktig för våra anställda. När man trivs på arbetet gynnar det även kunden, säger Robert Larsson.

 

Teamet i Gislaved har redan utökats och fler arbetstillfällen kommer att skapas.

 
Volvo – Made by Gnosjöregionen


Och han tror på en fortsatt stark utveckling för Volvo – i en region som består av ett stort antal underleverantörer till ovan nämnda varumärke. För några år sedan gjorde Robert en enkel undersökning som visade att upp emot 3000 personer i bygden är sysselsatta i företag som levererar direkt till Volvo.
– Så visst är Volvo betydelsefull för företagandet här i Gnosjöregionen, säger Robert Larsson.

 

Volvo – Made by Gnosjöregionen. ”Oerhört många företag i bygden är underleverantörer, så visst är Volvo viktig för vårt näringsliv” säger Robert Larsson, vd Finnvedens Bil.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh och Finnvedens BilKONTAKTUPPGIFTER

Finnvedens Bil AB

(Finnvedens Bil AB)

Telefon: 0370 - 425 00
Mail: info@finnvedensbil.se

Besöksadress:
Nydalav.
33136
Värnamo

Postadress:
Box 244
33122
Värnamo

Webbadress:
www.finnvedensbil.se