Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 15 Måndag 12 april Grattis Liv
Valuta
EUR 10.17 0.01 0.009
GBP 11.72 0.02 0.019
USD 8.55 0.01 0.01
BÖRSEN 17:30
0.48%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

De vill vara den viktigaste pusselbiten

Moderna väggpartier tillverkade i hjärtat av Gnosjöregionen – Forsheda Hus hjälper de stora byggbolagen till ett friskt och ekonomiskt byggande.

 

– Vi har en bra produkt och en bra affärsidé, vi krånglar inte till det, vi hittar lösningen som kunden behöver, säger Anna Munkstierna, enhetschef på Forsheda Hus AB i Smålandsstenar.

Forsheda Hus tillverkar produkter enligt kundens specifika önskemål och krav – utan att begränsas av standardmått.

– Alla element produceras i våra egna fabriker för att garantera absolut toppkvalitet, säger Anna.

 

”Vi vill vara den viktigaste pusselbiten”, säger Anna Munkstierna, enhetschef Forsheda Hus AB.

 

Ett mögelfritt byggande

 

I Smålandsstenar ligger huvudkontor och den största produktionsanläggningen på 14 000 m2 där tillverkning sker av det egna varumärket Eurowalls: prefabricerade väggpartier och utfackningsväggar tillverkade i oorganiskt material för att undvika risker för mögel.
– Vi jobbar med stålreglar och stål­element för mer hållbara väggar där inget drar åt sig fukt, säger Anna. Forsheda Hus har på kort tid har utvecklats till att bli en betydande aktör på marknaden. Startskottet gick år 2018 när ett bolag i Stockholm blev till salu.

– Vi såg potentialen, kände att det här kommer att fungera. Så vi flyttade verksamheten till Forsheda och började så smått, berättar Anna.

 

På fabriken i Smålandsstenar tillverkas prefabricerade väggpartier och utfackningsväggar. Till vänster produktionschef Oscar Zewebrand, th materialsamordnare Sören Stenvall.

 

Från noll till närmare 70 medarbetare


Intresset ökade snabbt på marknaden. Med sina prefabricerade väggar har Forsheda Hus på bara två år gått från noll till närmare 70 medarbetare och en omsättning på 65 miljoner SEK.

När behovet av större lokaler blev påtagligt gick flytten till Värnamovägen i Smålandsstenar där huvuddelen av produktionen sker.

– Vi har också tillverkning i Torsås där vi jobbar med trähusproduktion med sikte på mindre flerfamiljsbostäder. Annars är våra huvudsakliga kunder de stora byggbolagen som bygger flerfamiljshus, kontor och hotell, berättar Anna.

 

Fördubblad orderingång trots pandemi


Sedan starten har orderingången pekat uppåt i en konstant kurva, så även under den pågående pandemin.

– Vi visste inte hur coronan skulle påverka oss men under 2020 har vi nästan fördubblat vår orderingång, så vi ser mycket positivt på framtiden, konstaterar Anna.

 

Arbete pågår. Kvarteret Ödlan i Värnamo är ett nytt spännande projekt där GBJ Bygg har valt Forsheda Hus som samarbetspartner. 

 

 

 

FAKTA Forsheda Hus AB

Genom vårt eget varumärke Eurowalls erbjuder vi svensk­tillverkade och kundanpassade väggpartier och utfackningsväggar av tåligt material som minskar risken för röta och mögel.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Forsheda Hus



KONTAKTUPPGIFTER

Forsheda Hus AB

Telefon: 0702167189
Mail: info@forshedahus.se

Besöksadress:
Värnamovägen 1
33331
Smålandsstenar

Postadress:
Forumv. 14 11tr
13153
Nacka

Webbadress:
forshedahus.se/