Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 39
Måndag 23 september
Grattis Tekla, Tea
Valuta
EUR 10.69 0.00
GBP 12.11 -0.01
USD 9.7 -0.02
BÖRSEN 08:35
-0.07%

20-årsfirande med öppet hus hos Gårö

Det firades med guldkant när Gårö Plåtprodukter bjöd kunder och leverantörer till 20-årsfest. Nu fortsätter resan framåt med nya maskininvesteringar.

 

Andrea Brändström, förra årets vinnare i Hela Sverige Bakar, serverade tårta och dokumentärfilmaren Jens Lind, känd bland annat från SVTs Stopptid, satte guldkant på Gårös 20-årsfirande i slutet av augusti.

 

Både kunder och leverantörer slöt upp för att gratulera Gårö Plåtprodukter till 20-årsjubiléet. VD Daniel Petersson tog emot gästerna.

 

20-årsfirandet blev en härlig mingelfest.

 

De tre bröderna Andreas, Daniel och Tobias Petersson driver verksamheten i Gårö Plåtprodukter.

 
Tårtkalas och inspirationsföreläsning


– Vi hade väldigt trevligt! Det är kul att fira och det kändes uppskattat både av kunder och leverantörer. Visst är det roligt att kunna bryta vardagen med att ha roligt tillsammans och upplägget med både tårtkalas, inspirationsföreläsning och rundvandring i fabriken blev väldigt lyckat, konstaterar vd och delägare Daniel Petersson. 

 

Tillsammans med övriga i ägarfamiljen och alla anställda fick han ta emot åtskilliga gratulationer och lyckönskningar under dagen.
– Mjuka värden är viktiga på Gårö Plåtprodukter. Vi prioriterar våra anställda och vi vill utveckla våra kund- och leverantörsrelationer. Att jobba nära varandra är viktigt och därför är det roligt att också kunna fira tillsammans, säger Daniel.

 

Jubileumsfirandet bjöd på inspirationsföreläsning med dokumentärfilmaren Jens Lind.

 

Inget kalas utan tårta! Andrea Brändström känd från Hela Sverige Bakar stod för godsakerna.

 

Modern och högeffektiv tunnplåtsbearbetning


20-årsfirandet har egentligen pågått under hela året. Gårö Plåtprodukter har hunnit med en imponerande resa under förhållandevis kort tid. Familjen Petersson köpte ut GAROs plåtavdelning 1998 och började med en kund, tio anställda och en omsättning på tio miljoner.

 

Sedan dess har man genom tillbyggen och kontinuerliga investeringar byggt upp en modern och högeffektiv tunnplåtsbearbetning som omfattar allt ifrån teknik och konstruktionslösningar till ombesörjande av ytbehandling och montering via de viktiga processerna inom stansning, laserskärning, bockning, pressning och svetsning.

 

Omsättningen förra året landade på 165 miljoner SEK vilket är all time high och idag arbetar 110 personer på Gårö Plåtprodukter.
– Ser man tillbaka har det hänt väldigt mycket under de här 20 åren, både tack vare teknikutvecklingen och att vi har valt att ligga i framkant, säger Daniel.

 

20 år med Gårö – nu rullar man vidare mot framtiden.

 

Fortsatta offensiva satsningar


Investeringar i ny teknik har alltid varit ett strategiskt val. Just nu är en ny stansmaskin på väg in i produktionen, liksom ännu en halvautomatisk kantpress med verktygsväxling, Amada HG1003 ATC, som bidrar till ökad kapacitet. Att satsa offensivt är självklart för Daniel Petersson:
– Vi har haft en tillväxtvilja hela vägen som har tagit sig uttryck i att vi håller en hög investeringstakt samtidigt som vi ligger långt fram tekniskt sett. Och vi har också vågat satsa på nya marknader. 

 

Gårö investerar vidare i en SG1530 STS – en helt servoelektrisk stansmaskin med vinkelsax som hanterar plåtar upp till 3000x1500mm.


Men Daniel återkommer också till vikten av att stå för de mjuka värdena. Gårö har formulerat en egen filosofi som bygger på att ge förtroende, satsa offensivt, stå för kontinuitet och ett personligt engagemang.
– Vi är ett familjeföretag, vi är måna om att alla ska trivas och vi vill vara ett föredöme där vi också tar ett socialt ansvar genom att vara en attraktiv arbetsplats, säger Daniel.

 

Mjuka värden är viktigt hos Gårö – som att ha roligt och fira tillsammans.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Gårö Plåtprodukter AB

Telefon: 0370-332350
Mail: info@gppab.se

Besöksadress:
Västerg. 19
33530
GNOSJÖ

Postadress:
Box 134
33523
Gnosjö

Webbadress:
www.gppab.se