Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 03 Måndag 17 januari Grattis Anton, Tony
Valuta
EUR 10.31 0.01 0.006
GBP 12.35 0.00 -0
USD 9.02 0.00 -0.003
BÖRSEN 17:30
0.00%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

DE UTVECKLAR FRAMTIDENS PLÅTBEARBETNING

Det handlar inte bara om att bli bäst på att ta fram en plåtbit. Gårö har under många år lagt fokus på teknik, helhetslösningar och produktutveckling.

 

Gårö Plåtprodukters affärsidé bygger på att vara kundens bästa partner hela vägen från idé till färdig produkt. Företagets styrka inom produktutveckling är också en av orsakerna till att man nyligen lanserat en helt egen produkt, Gårö Badrum.

– Ett mångårigt samarbete med en kund där vi gick ifrån att vara en traditionell legoleverantör till att bistå med allt mer konstruktion och produktutveckling samt att sköta stor del av deras logistikhantering, gjorde att vi till slut fick möjligheten att förvärva verksamheten.

Det känns otroligt spännande att vidare­utveckla och förvalta ett produktsortiment som har klätt Sverige sedan 1960-talet, berättar vd Daniel Petersson.

 

Nathalie slut­monterar ett av Gårös badrumsskåp.

 

Legoleverantör och produktägare


Gårö Badrum som lanserades nyligen består i dagsläget av badrumsskåp och belysning i metall under varumärket Kungsör, samt medicinskåp och hygienskåp under varumärket Femett, med just fem funktioner i ett. Sortimenten i Gårö Badrum kommer att växa inom kort. Kunderna finns framför allt inom fastighetsbolag, bygg- och VVS-entreprenörer, där Gårö Badrum erbjuder produkter med tio års garanti för ett hållbart och ekonomiskt byggande.

 

Petra gör en extra kontroll före leverans.

 

Två nya säljkontor


Att som legoleverantör också ha en egen produkt ger både flexibilitet och styrka. Bland annat har det inneburit en förstärkning av Gårös säljorganisation.

– Vi har anställt två nya medarbetare och därigenom kunnat öppna två nya säljkontor i Malmö och Linköping, vilket gör att vi tillsammans med huvudkontoret här i Gnosjö täcker upp hela södra Sverige, säger Tomas Wennblom, marknadsansvarig.

  

Smart automation och innovativ teknik


Hög kapacitet i en toppmodern fabrik med smarta automationslösningar och innovativ teknik är utmärkande för Gårö Plåtprodukter. Men just samarbetet med kunden är själva ryggraden.
– Vi blir som bäst när vi får jobba i nära samarbete med kunden och driva ett för­bättringsarbete tillsammans med kunden. Då blir båda vinnare, säger Daniel Petersson.

 

Daniel, Malin och Björn framför den senaste investeringen på stansavdelningen, en PrimaPower SG 1530 STS med höglager.

 

Starka inom konstruktion och utveckling


Tomas Wennblom instämmer:
– Vi är starka inom både konstruktion och utveckling, gör allt från 3D-fil och jobbar med det senaste och bästa med både mjukvaror och tillverkningsteknik. Det gör att vi kan hjälpa våra kunder med produktutveckling och skapa produktionsekonomiska lösningar tillsammans med kunden.

 

Framtidens hållbara plåtbearbetning


Hållbarhet är ett annat viktigt ledord för framtidens plåtbearbetning, konstaterar Fredrik Sylvan, säljare.
– Och vi menar att hållbarheten också tar sig uttryck i det här samarbetet vi har med våra kunder, ett samarbete som leder till bättre produkter med bättre hållbarhet och ökad kostnadseffektivitet. 

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Patrik LeonardssonKONTAKTUPPGIFTER

Gårö Plåtprodukter AB

Telefon: 0370332350
Mail: info@gppab.se

Besöksadress:
Västerg. 19
33530
GNOSJÖ

Postadress:
Box 134
33523
Gnosjö

Webbadress:
www.gppab.se