Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 02 Söndag 16 januari Grattis Hjalmar, Helmer
Valuta
EUR 10.3 0.06 0.064
GBP 12.35 0.1 0.098
USD 9.02 0.09 0.087
BÖRSEN 17:30
-2.07%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Hållbara helhetslösningar i plåt

Installationen av solceller är bara en liten del. Hållbarhet hos Gårö Plåtprodukter handlar om att ta ansvar för både människa, miljö och ekonomi.

 

Hos Gårö ser man fram emot ljusets återkomst mer än vanligt. Solcellsanläggningen på 393 kW som driftsattes i januari vilar under ett lätt snötäcke när GnosjoRegion.se kommer på besök.

– Men under sommarmånaderna kommer den här anläggningen att leverera 50 procent av vår energi och totalt sett gör vi en årlig besparing på 150 ton CO2, berättar vd Daniel Petersson.

 

Thomas Hansson (tv) och Daniel Petersson (th) tror på en ljus framtid. Gårös solcellsanläggning är ett viktigt inslag i satsningen på förnybar energi.

 

Förnybar energi och energieffektiv teknik

 

Att främja förnybar energi och att investera i energieffektiv teknik är något Gårö har lagt fokus på i många år.

– Vi är delägare i vindkraft, hydrauliska maskiner har bytts ut mot elektriska, vi har åtta borrhål för vår bergvärme och vi har satsat på energibesparande belysning. Det är mycket som är gjort under årens lopp, konstaterar Daniel.

Och kunderna bekräftar att det här är rätt väg att gå.

– Vi ser mer och mer av förfrågningar från kunder som handlat från Asien tidigare men som vill handla mer lokalt för att bli mer hållbara. Att jobba så lokalt som möjligt med leverantörsled för att minska våra transporter är också viktigt.

 

”Ekonomisk hållbarhet är självklart i ett familjeägt och lokalt förankrat bolag”, konstaterar Fredrik Sylvan (tv) och Tomas Wennblom (th).

 

Social och ekonomisk hållbarhet

 

Hållbarhet handlar om både människa och miljö, förklarar Tomas Wennblom, marknadsansvarig.

– Gårö har ett högt fokus på arbetsmiljö där vi både jobbar förebyggande med säkerhet, ergonomi och friskvård. Det ligger i vår vision, att vara en attraktiv arbetsplats som man kan känna stolthet över, säger Tomas.

Hållbarhetsvisionen är också tydligt utstakad vad gäller ekonomisk hållbarhet i ett familjeägt och lokalt förankrat företag.

– Att vi som legoleverantörer också kan erbjuda en egen produkt, i egen regi, är en del av långsiktigheten. Gårö Badrum tillverkar badrumsskåp för ett hållbart och ekonomiskt byggande, säger Fredrik Sylvan, säljare.

 

Arbetsmiljö och ergonomi hör till den sociala hållbarheten hos Gårö. Nathalie Cedergren packar Gårö Badrumsskåp med den nya lyftarmen.

 

 

 

 

FAKTA GÅRÖ PLÅTPRODUKTER AB
Ett ledande familjeföretag inom legobearbetning av tunnplåt, stansning, laserskärning, bockning, pressning svetsning samt montering och ytbehandling.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 KONTAKTUPPGIFTER

Gårö Plåtprodukter AB

Telefon: 0370332350
Mail: info@gppab.se

Besöksadress:
Västerg. 19
33530
GNOSJÖ

Postadress:
Box 134
33523
Gnosjö

Webbadress:
www.gppab.se