Vecka 16 Måndag 15 april Grattis Olivia, Oliver
Valuta
EUR 11.58 -0.01 -0.01
GBP 13.56 0.00 0.002
USD 10.89 0.01 0.006
BÖRSEN 17:30
0.77%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Plåtfabriken som växer med 5500 KVM

I februari sattes spaden i marken. Gårö Plåtprodukter bygger till rejält och ökar i kapacitet – samtidigt som man skapar värme i krigets Ukraina.

 

– Vi satsar framåt och investerar mer än någonsin. Med tillbygget får vi ytterligare 4500 kvm produktionsyta vilket gör att vi är redo att fortsätta vår tillväxt.

Vi bygger också 1 000 kvm för personalen med ny matsal, gym, padelhall och golfsimulator. Det är skoj!

Daniel Petersson, vd, växlar några snabba ord på språng, ute i produktionen.

 

Tillbygget är i gång och första etappen beräknas vara klar i början av hösten.

 

Två nya panelbockmaskiner

 

Jo, det är full fart som vanligt hos Gårö Plåtprodukter. Två nya panelbock­maskiner från Salvagnini, en P1 och en P4, har precis driftsatts. Verkstaden har fått en ”riktig facelift” förklarar en nöjd Tomas Wennblom, marknadsansvarig.

– Vi har en fin verksamhet där vi under alla år har byggt kompetens och kapacitet med maskinpark och lager som gör det möjligt att satsa, säger Tomas.

 

”Vi säger ofta att vi tar affärer på en bred maskinpark och investeringen i två nya panelbockmaskiner breddar oss ytterligare”, säger Tomas Wennblom.

 

Värme till bostäder och skyddsrum

 

Och satsar, det gör man. Samtidigt som leveranser snurrar i snabb takt till kunder och omsättningen fortsätter att öka har Gårö Plåtprodukter axlat rollen av konstruktör, tillverkare och samordnare av ett stort hjälpprojekt som skapar värme i krigets Ukraina. Många svenska industrier har under det senaste året levererat fältkaminer till fronten. Gårö ställde frågan till Barnens Oas som undersökte behovet i Ukraina.

– Uppdraget blev att ta fram en kamin som hjälper civilbefolkningen med uppvärmning och matlagning, berättar Fredrik Sylvan, säljare.

 

Teamwork makes the dreamwork. Hos Gårö är pensionärerna reservkraft när kaminer ska monteras och levereras till Ukraina.

 

Snart uppe i 1000 kaminer

 

Produktionen startades och snart hade de första 200 st kaminerna levererats.

– Det här har skapat så mycket engagemang. Flera företag, föreningar, organisationer och privatpersoner har hört av sig och varit med och bidragit.

Nu är vi snart uppe i 1000 kaminer, berättar Fredrik.

 

1000 kaminer till krigets Ukraina. ”Engagemanget är fantastiskt, både företag, organisationer och privatpersoner är med och stöttar projektet”, berättar Fredrik Sylvan.

 

 

 

 

FAKTA
Gårö Plåtprodukter – ett ledande ­familjeföretag inom legobearbetning av tunnplåt, stansning, laserskärning, ­bockning, pressning svetsning samt montering och ytbehandling.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gårö PlåtprodukterKONTAKTUPPGIFTER

Gårö Plåtprodukter AB

Telefon: 0370332350
Mail: info@gppab.se

Besöksadress:
Västerg. 19
33530
GNOSJÖ

Postadress:
Box 134
33523
Gnosjö

Webbadress:
www.gppab.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår