Vecka 24 Onsdag 12 juni Grattis Eskil
Valuta
EUR 11.19 -0.07 -0.07
GBP 13.26 -0.1 -0.101
USD 10.34 -0.15 -0.148
BÖRSEN 17:30
1.64%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Tillbygget säkrar framtiden hos Gårö

Ett år efter byggstart är man redo att flytta in. Gårö Plåtprodukter i Gnosjö passar samtidigt på att utöka med en helt ny process i huset.

 

– Det här blir så bra, säger vd Daniel Petersson och tittar ut över den nyanlagda parkeringen bakom tillbygget. Bakom honom syns padelhallen som snart är redo för spel. Ny personalmatsal, gym och omklädningsrum hör till nybygget liksom rejält utökad produktionsyta.
Totalt 5 500 kvm ger plats för ökad kapacitet inom alla avdelningar eftersom montering och lager flyttas ut till nybygget.
– Det gäller att få produktionsflödet rätt för att vi ska kunna växa vidare. Av den anledningen passar vi också på att flytta hela svetsavdelningen hit ut, berättar Daniel.

 

Ny parkering med fler laddmöjligheter. ”Det här blir riktigt bra” konstaterar Tomas Wennblom och Daniel Petersson.

 

 

Ökad kapacitet med robotsvetsning


De manuella svetsstationerna är redo för inflyttning – och en helt ny svetsrobot har redan tagit plats. En investering som innebär att Gårö Plåtprodukter får en helt ny process i huset.
– Det är en ABB-robot med Fronius CMT-svets som har den stora fördelen att de samarbetar med varandra och kvalitetssäkrar svetsningen, förklarar Henrik Larsson, teamledare svets.
Tack vare vändbordet kan man ladda med nya produkter under pågående svetsning vilket, kombinerat med den snabba svetsningen, ger ökad kapacitet.
– Och just CMT-svets lämpar sig väldigt bra för just tunnplåt eftersom den inte avger så mycket värme, säger Henrik.

 

Snabbt och snyggt. Emil Fors (tv) och Henrik Larsson är mycket nöjda med svetsresultatet i den nyinstallerade robotsvetsen.

 

 

Positiv utveckling för Gårö Badrum


En stor del av produktionen hos Gårö Plåtprodukter riktar sig till kunder inom bygg.
– Vi ser en tuff period just nu, men vi är övertygade om att konjunkturen återhämtar sig. Med det här tillbygget är vi redo när det vänder uppåt igen, säger Daniel.
Han konstaterar att de utifrån konjunkturläget ändå ser en positiv utveckling för sina egna produkter inom Gårö Badrum. Fredrik Sylvan, säljare, berättar:
– Stambytesrenovering rullar vidare i de stora fastighetsbolagen och vi ser en ökad försäljning med ett utökat produktsortiment.

 

Produktsortimentet ökar hos Gårö Badrum, berättar Fredrik Sylvan (tv) och Anders Gustavsson.

 

 

 

Fakta:

Gårö Plåtprodukter AB – Ett ledande familjeföretag inom legobearbetning av tunnplåt, stansning, laserskärning, bockning, pressning svetsning samt montering och ytbehandling.

 

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Gårö Plåtprodukter AB

Telefon: 0370332350
Mail: info@gppab.se

Besöksadress:
Västerg. 19
33530
GNOSJÖ

Postadress:
Box 134
33523
Gnosjö

Webbadress:
www.gppab.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår